Margus Rahuoja oli enne praegust ametit, kuhu ta määrati ligi aasta tagasi, Komisjoni asepresidendi Siim Kallase kabineti liige, töötades lühidalt ka selle ülemana. Lennunduse ja rahvusvaheliste transpordisuhete direktori kohal juhtis ta ligi 100pealist ametkonda, aga kaudselt kureeris ta ka rohkem kui 500 töötajaga Euroopa lennuohutuse agentuuri tööd. Enne seda, kuni 2003 aastani, aitas ta vedada Eesti liitumisläbirääkimisi Euroopa Liiduga. Teda peetakse üheks kõrgeima lennuga eestlaseks Komisjoni juures.

Euroopa Komisjoni kõneisik Andreana Stankova keeldus väidet ahistamise kohta kommenteerimast, põhjendades seda Komisjoni poliitikaga. Kommentaaridest keeldus ka Rahuoja. Vastavalt Komisjoni töötajatele koostatud juhendile ei ole sisejuurdluses või distsiplinaarmenetluses osaleval Komisjoni ametnikul lubatud anda avalikkusele infot, mis võib tekitada eelarvamusi asja segatud inimeste osas või mõjutada protsessi tulemusi.

Sisejuurdlustel ei ole Komisjonis konkreetseid tähtaegu, ning need võivad olla põhjalikud ja mahukad. Kahtluste tõeks osutumisel on sisejuurdluste ja distsiplinaarmenetluste osakonnal (IDOC) koos ametikohtade määramisega tegeleva ametiga (Appointing authority) võimalik vastavalt rikkumise tõsidusele määrata ametnikule noomitus, viia ta madalamale ametikohale, vabastada ametist või rakendada muid meetmeid.