Garda (Iiri politsei - toim) algatas sel nädalal riigi läänerannikul asuvas Sligo linnas kaks mõrvajuurdlust, kui oma kodudest leiti vägivallatunnustega Aidan Moffiti (42) ja Michael Snee (58) surnukehad, vahendab Irish Times.

Esimene kriminaaljuurdlus algatati esmaspäeva õhtul, kui 42-aastane ärimees ja kohalik aktivist Aidan Moffitt leiti surnuna oma majast Cartron Heightsis Sligos.

Seejärel leiti teisipäeva õhtul ka 58-aastase Michael Snee lõikehaavadega surnukeha tema kodust Connaughton Roadil.

"Michael ja Aidan olid kohalikus kogukonnas tuntud ja austatud," ütles Garda juhtiv inspektor Aidan Glacken kolmapäeval. Glacken kirjeldas, et mõlemale mehele oli tekitatud ulatuslikke kehavigastusi ning uuritakse, kas mehed võisid oma tapjaga kohtuda internetis.

Vaid mõnepäevase vahega avastati Sligos sarnaste vigastustega 58-aastase Michael Snee (vasakul) ja 42-aastase Aidan Moffitti surnukehad.

Lisaks on Glackeni sõnul uurijatel käsil ka kolmas linnas eelmisel nädalal aset leidnud pussitamisjuhtum. "Jätkame mõrvajuhtumite kõigi asjaolude uurimist ja lisaks uurime veel üht Sligos aset leidnud tõsiste kehavigastustega lõppenud pussitamist," ütles ta.

Mõlemad mõrvatud olid vallalised ja elasid üksi. Oletatakse, et esmaspäeva hilisõhtul surnuna leitud Moffit kohtus oma ründajaga pühapäeval mõnes kohtingurakenduses ning kutsus ta seejärel enda juurde koju.

Politsei sõnul oli ohvri kodu varustatud turvasüsteemi ning kõrge taraga ja kinnistule sissemurdmisest märke ei olnud.

"Uurime, kas need mõrvad võisid olla homofoobiast ajendatud vihakuriteod," kinnitas Glacken. Tema sõnul püüavad uurijad välja selgitada kõik üksikasjad ning lõpuks jääb kohtu otsustada, mis põhjusel kohutavad kuritööd toime pandi ja kas need olid omavahel seotud.

Kohalik politsei ärgitas teisipäeval inimesi olema võõrastega internetis tutvudes eriti ettevaatlik. „Suhtuge erilise ettevaatusega inimestesse, kes ei soostu teiega jagama endast hiljuti tehtud pilte," öeldakse avalduses.

Kolmapäeval vahistati Sligos Snee mõrva eest kahtlusalusena 20-ndates eluaastates mees, ent täpsemaid kommentaare uurimise alla võetud mehe kohta ei avaldatud.