Zelenskõi rääkis okupantide metsikustest ja kohutavast juhtumist, mis sai teatavaks hiljuti. Pihkva dessantväelane pilastas väikelapse ja tema isik on juba kindlaks tehtud, vahendab UNIAN.

„Fikseeritud on sajad vägistamisjuhtumid, sealhulgas alaealiste tüdrukute ja päris väikeste laste. Ja isegi imikute. Sellest on isegi hirmus praegu rääkida, aga see on tõsi, nii juhtus. On kindlaks tehtud isegi see isik, see kange Vene sõjamees Bõtškov Pihkvast. Dessantväelane või eriüksuslane, kes saatis seltsimeestele selle video, video sellest, mida ta teeb imikuga, kuidas ta imikut pilastab. Vaat selline Vene sõjaväelane, „laste kaitsja”, vaat selline erioperatsioon, mis on planeeritud Moskvas, vaat selline lugu võitlusest „vene maailma” eest. Vaat sellise asjaga hakatakse nüüd seostama Vene armeed, Vene dessantväelasi Pihkvast,” ütles Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul võivad Vene propagandistid juba olla hakanud dessantväelase tegu õigustama ja rääkima, et „sellist asja ei ole olnud”. Lisaks sellele võivad propagandistid juba olla öelnud, et see oli „kaitse”.

„Ma olen veendunud, et venekeelsete kaitse ja see kuritegu – nagu iga selline kuritegu – jääb muu hulgas ka propagandistide südametunnistusele ja ka nende, kes kasvatavad selliseid dessantväelasi Pihkvast, ja ka nende [omale] Euroopas, kes seni ei ole Vene propagandat televõrkudest välja lülitanud,” lausus Zelenskõi.

Zelenskõi tundis ka huvi, kuidas reageerivad dessantväelase teole Venemaa kaitseminister ja teised sõja idee autorid.

„Kas kaitseminister saab kutsuda selliseid Pihkva dessantväelasi oma lapsi kaitsma? Oma, laste ja lapselaste koju? Ta ei taha seda? Ma olen kindel, et kardab,” lisas Zelenskõi.

Jaga
Kommentaarid