Delfi kajastas eile, et Venemaa hoiatas Balti riike "Venemaa-vastase psühhoosi" tagajärgede eest.

Jaani sõnutsi on väidete näol tegu Putini režiimi propaganda valedega ning Eesti ühiskonda lõhestada üritavate sõnumitega.

"Peame meeles, et Ukrainas toimuv on Putini sõda, mitte vene rahva oma. Eestis elab mitmest rahvustest inimesi, kellele kõigile on Putin oma sõjaga kannatusi põhjustanud. Me oleme kõik Eesti ühiskond – oleme siin koos eestlaste, venelaste, ukrainlaste ja paljude teiste rahvustega. Kõik need mitme rahvuse esindajad, kes Eestis elavad, on meie inimesed," toonitas minister Jaani.

"Meil on praegusel ajal väga vaja üksteist hoida, mõista ja üksteisega rahumeelselt koos seista vastu Putini sõjale. Putini režiimi valeinfoga tahetakse meid lõhestada ja vähendada meie kõigi turvatunnet. Vähendada meie jõudu kogu maailma rahvaste hulgas, kes on Putini sõja vastu."

Jaani lisas, et Eesti suhtub täie tõsidusega nii kõikide Eesti elanike kui ka teiste riikide siin asuvate diplomaatide turvalisuse tagamisse.

"Kõik Eestimaa rahvad – pöörame suurt tähelepanu sellele, et me ei lase Putinil ja tema käsilastel provotseerida rahvuse pinnalt konflikte, mida meie vastane meie vastu ära saaks kasutada. Oleme ühtsed – see on meie tugevus! "

Jaga
Kommentaarid