Paavst Franciscus käis reedel Venemaa suursaatkonnas Vatikanis, et edastada Moskva suursaadikule muret sissetungi pärast Ukrainasse, vahendab Reuters.

Vatikani pressiesindaja Matteo Bruni ütles, et paavst veetis Vene saatkonnas üle poole tunni. "Paavst läks väljendama oma muret sõja pärast," ütles Bruni, keeldudes visiidi või vestluse kohta üksikasju avaldamast.

Paavst avaldas täna oma Twitteri kontol sõjavastase pöördumise kolmes keeles: vene, inglise ja ukraina.

"Iga sõja järel on maailm halvem koht, kui see on praegu. Sõda on poliitika ja inimkonna läbikukkumine, häbitu allaandmine, lüüasaamine kurjuse jõudude ees."

Bruni ei kommenteerinud Argentina meedia teadet, mille kohaselt 85-aastane paavst pakkus Vatikani sõjalise konflikti vahendajaks. Suursaadik Aleksandr Avdejev eitas seda, kirjutab Reuters.

Avdejev ütles uudisteagentuurile RIA Novosti, et kohtumine kestis umbes 40 minutit ja paavst väljendas suurt muret humanitaarolukorra pärast Ukrainas. Suursaadiku sõnul kutsus paavst kaitsma lapsi ja haigeid ning vältima inimohvreid.

Vatikani sõnul loodetakse, et maailma saatuse üle otsustajatel on südametunnistus õigel kohal. Paavst on kuulutanud ka järgmise kolmapäeva, tuhkapäeva, palve- ja paastumispäevaks rahu nimel Ukrainas.

Välissaadikud kutsub tavaliselt kohale Vatikani riigisekretär ning nad kohtuvad paavsti ametiruumides.

Mitmed maailma liidrid on Venemaad ja selle presidenti Vladimir Putinit süüdistanud rahvusvahelise õiguse räiges rikkumises ning mõistnud rünnaku Ukraina vastu ühemõtteliselt hukka.

Jaga
Kommentaarid