Lepingu artikkel 3 ütleb, et pooled teevad üksteise „suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse” tagamiseks, mis viitab, et Venemaa on valmis „rahvavabariikide” territoriaalseid pretensioone toetama. „Kui ühe poole hinnangul on üks pooltest rünnakuohus, alustavad pooled otsekohe konsultatsioone,” lisatakse dokumendis.

Teiste seas võttis sõna Suurbritannias surnud Aleksandr Litvinenko mõrvas süüdistatud rahvasaadik Aleksandr Lugovoi, kes süüdistas lääneriike kitsas mõtteviisis ja imperiaalsetesse ambitsioonidesse takerdumises. „Kui me räägime DNR-i ja LNR-i tunnustamisest, siis me kuulutame sellega oma valmisolekut kaitsta slaavi maailma fašismi taaselustamise eest,” arvas Lugovoi.

Duumasaadik Sergei Mironov süüdistas Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõis katses teha seda, mis Adolf Hitleril ei õnnestunud. „Kas ta tahab, et Euroopa keskel hakkaks levima Kolmanda maailmasõja pisik?” küsis Mironov karjudes. Tema sõnul aitab otsus lääneriikidel mõista, et Venemaa kaitseb oma huvisid lõpuni.

Jaga
Kommentaarid