„Viimase ööpäevaga on olukord lahingulise kokkupuute joonel oluliselt teravnenud. Vastane võtab Kiievi sõjalis-poliitilise juhtkonna otsesel käsul ette katseid konflikti eskaleerida,” ütles Leštšenko, vahendab Interfax.

Leštšenko sõnul tulistasid Ukraina relvajõud ööpäeva algusest alates viis korda LNR-i territooriumi.

LNR väidab, et Ukraina relvajõud rikkusid raskerelvastust kasutades jämedalt Minski kokkulepete järgset relvarahu. Väidetavalt kasutati 82- ja 120-millimeetriseid miinipildujaid, granaadiheitjaid AGS ja SPG ning suurekaliibrilisi kuulipildujaid.

LNR kutsub rahvusvahelisi vaatlejaid fikseerima Ukraina poole agressiivse tegevuse fakte ja võtma viivitamatult tarvitusele meetmed verevalamise ärahoidmiseks Donbassis.

Naabritest ei jääda maha ka Donetskis.

„Olukord sõjalisel kokkupuutejoonel on järsult teravnenud,” öeldakse „Donetski rahvavabariigi” rahvamiilitsa levitatud teates. Väidetakse, et Ukraina on alates ööpäeva algusest neli korda relvarahu rikkunud, ning lisatakse, et „tsiviilelanikkonna kaitseks olid DNR-i jõud sunnitud avama vastutule”.

Ukraina ühendatud jõudude operatsiooni staap teatas, et vastaspool rikkus eelmise ööpäeva jooksul Donbassis relvarahu kaheksal korral ja sellest kahel korral kasutati Minski kokkulepetega keelatud relvi.