Niikko avaldas oma säutsu täna hommikupoolikul, aga seejärel kustutas selle, vahendab Ilta-Sanomat.

„Muidugi on Ukrainal nagu ka Soomel õigus NATO liikmelisust taotleda, aga reaalset võimalust ei ole Ukrainal lihtsalt olemas olnud pikka aega ja selle kõva häälega väljaütlemine tundub olevat kõigi jaoks üsna raske,” kirjutas Niikko.

Teises säutsus pakkus Niikko, et näiteks Prantsusmaa president Emmanuel Macron võiks avalikult öelda, et Ukraina ei liitu NATO-ga.

Niikko jutt tekitas Eduskunta teistes liikmetes suurt nördimust. Keskerakonnas peeti seda Soome välispoliitilise liini vastaseks ja nõuti isegi Niikko lahkumist komisjoni esimehe kohalt.

Karmilt võtsid sõna väliskomisjoni koonderakondlastest liikmed.

„Paistab, et väliskomisjoni esimees on unustanud oma rolli ja Soome ametliku liini. Tasuks mälu värskendada,” kirjutas komisjoni liige Anne-Mari Virolainen Twitteris.

Veel karmimat keelt kasutas koonderakondlane Janne Heikkinen.

„Soome väliskomisjoni esimees Niikko ei ole mitte ainult teeneline Hiina mees, vaid ka algaja pisiputinist,” süüdistas Heikkinen.

Väliskomisjoni kuuluv koonderakondlane Elina Valtonen ootab, et Niikko veel oma sõnu selgitaks.

„Oleme koonderakonna fraktsiooni poolt palunud väliskomisjoni esimehelt Mika Niikkolt selgitust tema säutsu kohta. Soome liini järgi on igal riigil õigus valida oma julgeolekupoliitilised lahendused,” kirjutas Valtonen.