Saksa suurim pressiagentuuri dpa teates Stoltenbergi uue ameti kohta oli ka viis nime, keda olevat arutatud kui võimalikku uue peasekretäri kandidaati: endine Suurbritannia peaminister Theresa May, Hollandi peaminister Mark Rutte, endine Euroopa Liidu välis- ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Federica Mogherini, Rumeenia president Klaus Iohannis ning Eesti peaminister Kaja Kallas.

Kallas on viimasel ajal tihedalt rahvusvahelise meedia mõjukates kanalites esinenud, pälvides oma esituste eest üksjagu rohkem kiitust võrreldes Eesti-siseste teemadega tegelemisega. Näiteks andis ta esmaspäeval pika intervjuu ajalehe Washington Posti tuntud kolumnistile David Ignatiusele.

Kallas pole ainus eestlane, kellest on räägitud kui võimalikust NATO peasekretäri kandidaadist. Mullu juunis mainis Politico ühe võimaliku Sotltenbergi järeltulijana toonast Eesti presidenti Kersti Kaljulaidi. Ei Kaljulaidi ega Kallase puhul pole teada, kas nende kandidatuuri idee õhku viskamine on olnud midagi enamat kui uitmõte. On mitmeid põhjuseid, miks ükskõik millise eestlase saamine NATO peasekretäriks on ebatõenäoline.

"Minu nimi seal nimekirjas on vast eksitus," vastas Kallas Delfile lühidalt.