Vaata fotogaleriist, milline nägi esmaspäevasel hommikupoolikul välja lumest koormatud pealinn:

Libedus tõi õnnetusterodu

Täna hommikul laekus häirekeskusele mitukümmend teadet varakahjudega liiklusõnnetustest, enamik neist Harjumaal.

"Suurem osa õnnetustest on olnud seotud kitsaste parkimistingimustega, mistõttu on manöövreid tehes sõidukid teineteist riivanud. Samuti on autod lumme kinni jäänud, näiteks ei saadud hommikul suurte lumehunnikute tõttu parkimiskohtadelt välja sõita," kirjeldas juhtumite olemust PPA pressiesindaja Annika Maksimov.

Kella 11:30 seisuga oli teadaolevalt juhtunud vaid üks liiklusõnnetus, kus on inimene viga saanud.

"Täna kella poole üheteist paiku Saku vallas Juuliku külas sai sõiduautolt Honda löögi 15-aastane tüdruk," teatas Maksimov.

25-aastane naine sai ülekäigurajal löögi sõiduautolt Toyota.

Delfi fotograaf talletas ka fotokatke ühest õnnetusest Narva maanteel, kus 25-aastane naine sai ülekäigurajal löögi sõiduautolt Toyota. Kiirabi vaatas sündmuskohal jalakäija üle, haiglasse viimist ta ei vajanud.

Politseist märgiti, et olukord liikluses hakkab rahunema, kuna hommikune tipptund on möödas ning enamik autodest on lumehangedest vabanenud.

"Sellegipoolest tasub liiklusesse minnes varuda aega ja kannatlikust, sest teeolud on jätkuvalt rasked," rõhutatakse liiklejatele.

Lund langeb pikalt

Lumesadu on jätkumas ka täna, seda üle terve riigi. Rannikualadel lausa tuiskab. Päeval puhub tuul, mis peamisel jääb 4-10 m/s vahele, kuid puhanguti võib vihiseda ka lausa 13-15 m/s - õhtuks on tuulehood siiski nõrgenemas.

Hea lugeja - kui lumi tegi tüli ka Sulle, siis jaga palun oma kogemust meiega foto- või videopildis aadressil vihje@delfi.ee.