Sulava lume ja tilkuvate jääpurikate tõttu tuleb nii autoga kui jalgsi liigeldes ettevaatlik olla. Öösel jäätuv maapind sulab päevasoojuse naastes taaskord vesiseks, mis muudab liiklusolud ohtlikuks.

Pilte libedusest Tallinnas saab näha galeriist:

Nädalavahetus tuleb märg

Reedel koondub madalrõhkkond Venemaa kohale ja lääneserva mööda liigub öösel üle Eesti lörtsi- ja vihmahooge. Õhutemperatuur jääb 0 kuni 5 soojakraadi vahele. Päeval algab loodesuunast külmema ja kuivema õhu sissetung, pilved hõrenevad ning on vaid üksikuid lühiajalisi lörtsi- ja lumehooge. Õhutemperatuur langeb nullkraadi ümbrusse, saartel tuulele avatud rannikul on veel kraad-kaks plusspoolel. Jõulise lääne- ja loodetuule puhanguid on sisemaal kuni 18, rannikul 23, hommikul ja päeval mandri läänerannikul 25, saartel vastu Läänemerd 27 m/s.

Laupäeval madalrõhkkond kaugeneb ja selle järel on öö hakul üksikuid lörtsi- ja lumehooge. Pärast keskööd taevas selgineb. Loodetuul on ikka väga tugev ja hoiab saartel ja rannikulähedastel aladel õhutemperatuuri veel üle 0 kraadi, mandri sisealadel langeb 0 kuni 3 miinuskraadini. Päeval liigub üle Eesti kõrgrõhuhari. Ilm on sajuta ja laialdaselt päikeseline. Loodetuul tõmbub tasapisi tagasi. Õhutemperatuur oluliselt ei muutu, pärastlõunal aga kõikjal langeb.

Pühapäeva öösel liigub üle kõrgrõhuhari, hoiab ilma sajuta ja üürikeseks rahustab ka tuule. Samal ajal läheneb Norra merelt juba uus aktiivne madalrõhkkond, laieneb üle Skandinaavia ja algab taas surve Läänemere ümbruse rõhuväljale ning hommikul on vastu Läänemerd edelatuule puhanguid 14-15 m/s. Õhutemperatuur on saartel napilt miinuspoolel, mandril langeb -5 kuni -12 kraadini. Päeval laieneb madalrõhkkonna serv ühes pisut mahedama õhumassiga üle Läänemere, õhutemperatuur tõuseb saartel ja mandri lääneosas 0 kuni +3 kraadini, Kesk-Eestis tõuseb pärastlõunal nullkraadi lähedale, Eesti idaosas jääb õhtuni napilt miinuspoolele. Saartele jõuab lörtsi- ja vihmasadu ning laieneb üle maa, suureneb jäiteoht, sisemaal sajab algul ka lund, teeb tuisku. Edelatuul tõuseb puhanguti 13, saartel ja rannikul 18 m/s.