Marin kirjutas, et veetis Soome iseseisvuspäeva nädalavahetusel koos mehega Helsingis vaba aega. Nende tütar oli Marini sõnul vanavanemate juures Tamperes. Käidi väljas söömas, linna peal sisseoste tegemas, kohtuti sõpradega ning veedeti aega ka õhtul ja öösel. Restoranis küsiti koroonapassi ja seltskonnas oli see kõigil olemas, kirjutas Marin.

Edasi teatab Marin, et laupäeva õhtul helistas riigisekretär talle parlamendi töötelefonile ja ütles, et Haavisto nakatus koroonaviirusega. Samas ütles ta Marini sõnul, et mingeid abinõusid pole vaja tarvitusele võtta ja ministreid karantiini ei panda, sest kõik on saanud kaks vaktsiinidoosi ja neil on täielik vaktsiinikaitse.

„Sain seega laupäeval aru, et valitsuse liikmete töö jätkub tavapäraselt, kui tervishoiuvõimud ei anna teistsuguseid juhiseid,” kirjutas Marin.

Valitsuse töötelefonile tuli aga Marini sõnul SMS-i teel sellest erinev informatsioon, milles õhutati kontakte vältima ja minema testi tegema. Marin sai selle informatsiooni enese sõnul kätte pühapäeval ja läks viivitamatult testi tegema. Selle tulemus oli negatiivne.

„Mul ei olnud laupäeva õhtul valitsuse telefoni kaasas, vaid Eduskunta töötelefon, mida tööasjade ajamiseks peamiselt kasutan. Mind saab telefoni teel alati kätte ja nii sai ka tol korral,” kinnitas Marin.

„Oleksin seega pidanud laupäeva õhtul asju paremini läbi mõtlema ja kontrollima saadud juhiseid veel teist korda. Selle pärast, et ma ei taibanud nii teha, ma tõesti vabandan,” kirjutas Marin.