Nõupidamisel ministrite nõukogu juhtkonnaga märkis Lukašenka, et Moskva saatis piiridele strateegilised pommitajad Valgevene hävitajate saatel, et viia läbi migrandiolukorra pidevat monitoorimist, vahendab RBK.

„Nagu me kokku leppisime Moskvast Gomeli peale ja mööda Valgevene lõunapiiri, läänepiiri, Pastavõ peale Vitsebski oblastis, Pastavõst läbi Orša lendavad ära Moskva peale. Vaat seda ringi – Baltimaad, Poola ja Ukraina – peavad monitoorima Vene ja Valgevene sõjaväelased. Me leppisime selles venemaalastega kokku,” teatas Lukašenka.

Lukašenka rääkis lisaks, et migrandilaagrisse püütakse visata relvi ja lõhkekehi Donbassist, et provotseerida konflikti Valgevene, Balti riikide, Poola ja Ukraina piirivalvurite vahel.

Lukašenka rõhutas, et Moskva ja Minsk peavad olukorda koos kontrollima, et „neile ei visataks relvi”.

Samal ajal käskis Lukašenka kaitseministeeriumil, KGB-l ja piirivalvevägedel kontrollida NATO vägede liikumist Poolas. Lukašenka viitas sellele, et ilma hoiatuseta on viidud piirile 15 000 sõjaväelast, tankid, soomustehnika, helikopterid ja lennukid, kuigi lepingute järgi peab sellest teatama.