Biden allkirjastas eile presidendi proklamatsiooni, milles kirjeldatakse üksikasjalikult uusi USA-sse sisenemise reegleid, mis asendavad rea otseseid keelde, mis on kehtinud alates pandeemia algusest, vahendab Financial Times.

Proklamatsiooniga kaasnevad üksikasjalikud juhised lennufirmadele.

Uute reeglite järgi on lubatud maad mööda või õhu teel USA-sse siseneda kõigil, kes on vaktsineeritud ühega seitsmest WHO heaks kiidetud vaktsiinist. Nende hulgas on ka Hiinas välja töötatud Sinovaci ja Sinopharmi vaktsiinid, vaatamata sellele, et puuduvad andmed nende efektiivsuse kohta koroonaviiruse deltatüve vastu.

USA-sse võivad siseneda ka isikud, kes on saanud kahe erineva tootja heakskiidetud vaktsiini.

Alla 18-aastased lapsed, inimesed, kellel on mõne vaktsiinide koostisosa vastu allergia, ja isikud riikidest, kus vaktsineeritud on alla 10% elanikkonnast, ei pea vaktsineeritud olema.

Valge Maja teatas eile, et 50 riigis on vaktsineeritud alla 10% elanikkonnast. Need on enamasti Sahara-taguse Aafrika riigid.

Uued reeglid kehtivad kõigile USA-sse reisivatele inimestele, kes ei ole USA kodanikud. Ameeriklased ja sisserändajad ei pea sisenemiseks vaktsineeritud olema, kuigi vaktsineerimata reisijad peavad andma negatiivse testi päev enne lendu. Vaktsineeritud peavad andma negatiivse testi kolme päeva jooksul enne kodumaalt lahkumist.

Jaga
Kommentaarid