Pugatšov ja Putin tutvusid 1990. aastate alguses ja hakkasid lähedalt suhtlema 1996. aastal. Meedias nimetati Pugatšovi Putini lähedaseks sõbraks.

Pugatšovi sõnul veetsid nad alates 1996. aastast Putiniga koos palju aega ja suhtlesid praktiliselt igapäevaselt, sealhulgas pidasid koos sünnipäevi ja muid pidusid.

„[Suhtlemise] intensiivsus langes vastavalt teiste inimeste, huvide tekkimisele ja vastavalt tema huvi kustumisele riigi vastu ja minu huvi kustumisele tema vastu. Me suhtlesime kuni selleni, kui ma lõpetasin Venemaal käimise. See oli sisuliselt 2010. aasta,” rääkis Pugatšov.

„Kas Putin on hea sõber? Kas ta on usaldusväärne inimene?” küsis Gordon.

„Ei. Tal pole üldse sõpru. See on mingi järjekordne müüt,” vastas Pugatšov.

Pugatšov nimetas rumaluseks juttu, et Putin on ustav, korralik ja usaldusväärne inimene ega jäta omasid hätta.

„Ta ei usalda kedagi. Ta ei usaldanud [isegi] naist. Ta varjab pidevalt midagi, sogab pidevalt vett. Temaga on väga keeruline rääkida. Sest ta räägib mingite pooltoonidega millestki arusaamatust. Ei, ta ei ole sõber, kinnine inimene. Ma arvan, et see on üks tähtsamaid momente, mis viis riigi tänasesse seisu. Riigi juht ei ole kunagi deklareerinud, mida kavatseb teha, kuhu ta üldse riiki veab. Ma rääkisin temaga palju kordi: „Volodja, see on imelik...” Tema kogub kokku mingid ministrid, peaministri, administratsiooni... Ja iga kord pärast sellist kohtumist küsisid kõik: „Mida šeff siis ütles? Mida siis teha?” Mina ütlen talle: „Volodja, inimesed ei saa aru, mida sa räägid.” Tuleb lihtsalt ja selgelt öelda, kuhu me läheme: kapitalismile, kommunismile, sotsialismile, milles on sinu idee, mida sa tahad – kõik peavad olema rikkad või kõik peavad olema vaesed või võtta kõik ära ja laiali jagada...” ütles Pugatšov.

Pugatšov on Mežprombanki asutaja. Pank oli üks suuremaid Venemaal, aga 2010. aastal võeti sellelt litsents seoses seaduserikkumise ja võimetusega rahuldada laenuandjate nõudeid.

Kommersanti andmetel kuulusid Pugatšovile veel laevaehistusettevõtted, eliitkinnisvara Venemaal ja Euroopas, sealhulgas loss Prantsusmaal Nice’is, ning meediaettevõte Prantsusmaal. 2008. aastal hindas Forbes Pugatšovi vara kahele miljardile dollarile. Kui Mežprombank oli pankrotti läinud hakkas Pugatšov oma varasid kaotama.

Praegu elab Pugatšov Prantsusmaal ja on saanud ka kodakondsuse.

Venemaal on Pugatšovi vastu algatatud kriminaalmenetlus Mežprombanki varade riisumises kahtlustatuna.

2015. aastal esitas Pugatšov Haagi kohtus Vene riigi vastu hagi 10 miljardile dollarile. Ta süüdistab Vene riiki oma varade võõrandamises. Hiljem suurendas ta nõutavat summat 15 miljardi dollarini.