Selleks et vaheajast saaks maksimumi võtta kogu pere, ootab Tartus hulk lahedaid ideid ja pakette, millega oma puhkust vürtsitada.

Mugavad perepaketid

Tartu hotellide valmispaketid on hea ja mugav lahendus, kui soovite puhkuse korraldada kiirelt ja lihtsa vaevaga. Tartu uusim hotell Sophia pakub hubast majutust ühes võimalusega külastada Aura veekeskust ja AHHAA teaduskeskust ning nautida rikkalikku hommikusööki restoranis Fii. Kui unistate lehesajust Toomemäel ning eelistate aega veeta vanalinnas, sobivad ööbimiseks majutuspakette pakkuvad Hansahotell ja hotell Pallas.

Kuigi sügisvaheaeg on mõeldud koolilastele, kulub korralik puhkus ära ka vanematele. Selleks on Hotell Pallas kokku pannud romantikapaketi, mis aitab vabaks murda argipäeva sekeldustest ja võtta hetke, mida nautida koos armsamaga. Külastajaid ootab ees mugav premium-klassi tuba hoolikalt valitud vahuveini ja romantilise õhtusöögiga Tartu uues restoranis Humal.

Vahvad mälestused sügislaagris

Sel sügisel on Tartus kooliealistele pakkuda mitu ägedat ja erinäolist laagrit, millega sisustada oma vaheaeg ning leida uusi sõpru. Kõik laagrid vajavad muidugi eelnevat registreerimist.

Eesti Rahva Muuseumi koolivaheaja laager „Hingedeaeg” keskendub rahvakalendrile ja tutvustab hingedeaja kombestikku. Täpsemalt uuritakse vanarahva sügisesi töid ja tegemisi, valmistatakse süüa, vesteldakse ennemuistseid jutte ning tutvutakse soome-ugri rahvaste kombestikuga. Laager toimub 27.–28. oktoobrini ja osalema on oodatud kõik 1.–4. klasside lapsed.

TYPA ootab lapsi 25.–27. oktoobril loovuslaagrisse, kus tehakse tutvust paberi-, trüki- ja animatsioonikunstiga. Laagris tehakse ja kaunistatakse käsitööpaberit, tutvutakse erinevate trükkimisvõimalustega ning katsetatakse trükkimist kõige lihtsamate vahenditega, mida leidub igas majapidamises. Laagri lõpetab animatsioonitöötuba, mille viib läbi kunstnik Sofja Ümarik. Laagripäevad kestavad kella 10–15 ja osalema on oodatud 8–12-aastased koolinoored.

Laager „Aardejaht läbi kolme muuseumi” toimub 25.–27. oktoobrini Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis, Tartu Ülikooli botaanikaaias ja Tartu Mänguasjamuuseumis ning sinna on oodatud 7–11-aastased lapsed. Igas muuseumis on palju põnevat avastamist ja kõige lõpus ootab osalejaid ka salapärane üllatus! Laager toimub iga päev kell 11–15 ja sel aastal võetakse vastu lausa kolm vahetust, et laagrielust saaks osa võimalikult palju lapsi.

Laagreid toimub ka mujal üle Tartu. Näiteks kutsub Saksa Kultuuri Instituut 27. oktoobril kell 10–13 ühepäevasesse saksa keele laagrisse, mis sobib 1.–5. klassi õpilastele. Medoonity Huvikoolis toimub aga 25.–28. oktoobrini linnalaager, kus 9–14-aastased noored saavad tegeleda inseneeria, robootika, meedia, kokkamise ja teiste vahvate tegevustega.

Looduslähedasi elamusi saab nii Tartu Ülikooli loodusmuuseumis kui ka Tartu loodusmajas. Loodusmuuseumis saavad 29. oktoobril 7–14-aastased lapsed uurida loomade elu sügisel talveks valmistumisel. Sellel päeval toimub kaks õpituba: ühes töötoas uuritakse loomade elu ja kohastumusi talveks valmistumisel, teises tutvutakse lemmikloomadega loodusmuuseumi elavnurgas ning maailma loomastikuga. Tartu loodusmajas on kolm loodusteemalist rada, mida läbides saab mõistatada, otsida loomade jälgi ja lahendada vahvaid ülesandeid. Lisaks on neil avatud ka taimetundja rada, mille parimaid läbijaid ootavad ka auhinnad.

Seiklusi täis Tartu

Põnevaid sportlikke tegevusi ja adrenaliinirohkeid väljakutseid jagub Tartus nii suurtele kui ka väikestele. Seiklushimulised saavad end proovile panna Lõuna-Eesti suurimas kaubanduskeskuses asuvas Lõunakeskuse siseseikluspargis. Kuid neid, kes unistavad tõelisest džunglitundest, kutsub puude vahele ronima Tartu Seikluspark. Mõlemas kohas pakutakse kõikidele seiklejatele ka soodustust.

Kiirust ja adrenaliini täis elamuseks sea sammud kindlasti Lange Motokeskusesse, sest sealne välirada on avatud vaid sügisvaheaja lõpuni. Motokeskuses kehtib oktoobrikuus eripakkumine 4=5, mis tähendab, et viis sõitu saab nelja hinnaga. Lisaks on avatud aasta ringi külastatav sisehall, mis pakub põnevust elektrikartide näol.

Vaheajal ootab lapsi ka GameGroundi põgenemistuba, kus on 25.–29. oktoobrini mängude pikkuseks 1 tunni asemel 1,5 tundi, et ka pere nooremad mängijad ja need, kes kiirustamist ei armasta, jõuaksid ülesandeid lahendada. Oktoobrikuu kahel viimasel päeval ootavad põgenemistoas pinevad halloween’i erimängud, mis veelgi pimedamad ja hirmsamad, kui mängijad on tavaliselt harjunud.

Seiklusfirma 360 KRAADI kutsub teid koos perega orienteerumismängule, kus saab üheskoos lahendada erinevaid ülesandeid. Kui soovite aga maailma pahupidi keerata, minge külastage Tagurpidi Maja, kus koolivaheajal kehtib perepiletitele 15% soodustus. Seal saab kõndida mööda lagesid ja teha kõiki sõpru üllatavaid ja meeldejäävaid fotosid.

Teatrietendused kogu perele

Teatrihuvilised leiavad Tartu teatrite kavadest mitmeid vaheajaks sobivad etendusi. Teater Vanemuine toob lavale lõbusa lastelavastuse „Viks ja Koba” ning tuntud muinasjutu „Punamütsike”. Veidi keerulisema sisuga etendustest jõuab lavadele „Soomusrong” ja ballett „Neid oli kolm õde”. Muidugi leiab Vanemuisest kõiki mõeldavaid etenduskunsti žanre ja etendusi ka vene keelt kõnelevatele inimestele – ava vaid kava ja leia oma lemmikud!

Lisaks Eesti vanimale teatrile on siin ka Karlova Teater, mis pesitseb armsas puitmajade linnaosas ja toob koolivaheajal lavale ajatu Briti krimiklassika – Sir Arthur Conan Doyle’i tuntuima Sherlock Holmesi loo „Baskerville’ide koer”. Lavastuses on osavalt kombineeritud detektiivi ratsionaalne maailmakäsitlus ja hirmutav vaimumaailm. Ühtlasi on see lugu põhikoolis soovituslik ja mõnes koolis kohustuslik kirjandus ehk ideaalne variant täiustamaks kirjapildist tekkinud ettekujutust. Varakult broneeritud Karlova Teatri külastus on peredele ja koolinoortele 20% soodsam.

Tartu Laulupeomuuseumis etendub 23. oktoobril Andrus Kivirähki lavastatud näidend „Keiserlik kokk”, mida esitab Jõelähtme LavaGrupp.

Lõõgastused vees ja saunas

Mõnusa vee- ja saunakogemuse saab Tartus kahes mitmekülgses veekeskuses. Nii Aura Keskus kui ka V Spa pakuvad lisaks basseinidele palju erinevaid saunu, mullivanne ja vahvaid veeatraktsioone. Auras rõõmustab kõiki spordisõpru täispikkuses ujula ning V Spas saab lisaks veemõnudele nautida mitmeid hoolitsusi ja protseduure.

Näituste põnev maailm

Jääaja Keskus on oma külastajatele ette valmistanud avastajate rajad, mida läbides leiad vastused mitmetele vahvatele küsimustele. Väikestele mõeldud rajal tutvustatakse loomi ja nende elu enne ja pärast jääaega, suured avastajad uurivad loodust, inimesi, ilma ning nende omavahelisi seoseid. Kõiki radade läbijaid ootavad Jääaja Keskuse poolt ka auhinnad.

Soodustused ja eripakkumised vaheajaks

Tartu Mänguasjamuuseum on koolivaheajal tavapärasest erinevalt avatud ka esmaspäeval ja teisipäeval kella 11–14, kolmapäevast pühapäevani jätkuvalt kell 11–18. Külastades vähemalt kahte asutust järgnevaist: ERM, AHHAA teaduskeskus, Tagurpidi Maja, Jääaja Keskus, TYPA või V Spa, on üks pilet teile 20% soodsam!

Spordisõpradest kuni 19-aastastele koolinoortele kehtib vaheajal soodustus 50% ulatuses erinevates Tartu Spordi hoonetes: A.Le Coqi spordimajas, Tamme staadionil, Turu ja Variku spordihoones.

Tule ja veeda oma päris vaheaeg Tartus! Vaata kõiki pakkumisi ja lisainfot meie kodulehelt www.visittartu.com.

Jaga
Kommentaarid