"Koheselt, kui saime teada, et see plahvatus on aset leidnud, läksid kohale linnavalitsuse töötajad, kes hakkasid suhtlema nii selle maja elanikega, kus plahvatus toimus, kui ka kõrval asuvate majade elanikega, et selgitada välja nende abivajadus, et selgitada välja, kelle on vaja ööseks majutuskohta, kas on veel ühe- või teistsuguseid muresid, millega me saame inimesi aidata," selgitas Tartu abilinnapea Mihkel Lees, kuidas linn eile traagilisele sündmusele reageeris.

Ta sõnas, et linn tagab abivajavatele majutuse ka edaspidi. Täna öösel vajas öömaja kaks inimest, kuid Leesi sõnul nende hulk kasvab. Samuti on kõikidel võimalik saada nõustamist ohvriabist, helistades numbrile 116 006 või kirjutades aadressil www.palunabi.ee. Lees julgustab abivajavaid inimesi linnaga ise ühendust võtma, kui ametnikud seda seni teinud ei ole.

Järelvalveteenistuse juhataja Andres Aint kirjeldas, et majas on konstruktsioonilised kahjustused: ülemise ja alumise vahelae paneelis on auk sees, rõduplaat on kahjustatud ja kahe korteri vaheline sein on viltu vajunud.

Vaata videost, kui suureks hindab ekspert kortermaja kahjustusi ning kuidas Tartu linn abivajavaid inimesi toetab.

Eile kell 13.44 teatati häirekeskusele, et Tartus ühest Jaama tänava korterist immitseb gaasilõhna ning ust ei avata. Kohale saabunud päästjad asusid olukorda kontrollima, kui kell 13.56 toimus plahvatus, mille tõttu sai kannatada kokku üheksa inimest.

Plahvatuses vigastada saanud kaks päästjat, kaks patrullpolitseinikku ning kiirabiautojuht viidi raskete vigastustega haiglasse. Korterist välja toodud 46-aastase mehe vigastused olid aga nii rasked, et ta suri eile õhtul haiglas. On alust arvata, et plahvatuse tekitamine oli tahtlik. Juhtunu täpsemate asjaolude välja selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.