53-aastase Andrei Sapega videopöördumise avaldas Venemaa Kaug-Ida väljaanne PrimaMedia, vahendab Interfax.

„Minu tütart hoitakse praegusel hetkel Valgevene KGB Minski eeluurimisisolaatoris süüdistatuna rea kuritegude toimepanemises. Teda ähvardavad väga tõsised vanglakaristused. Selles pöördumises Lukašenka visiidi eel Primorje kraisse tahaksin ma pöörduda isiklikult tema poole nagu isa isa poole,” ütles Sapega.

„Aljaksandr Rõgoravitš, ma palun teilt halastust. Aitab julmusest, viimasel ajal on maailm seda täis. Iga terve mõtlemisega inimene saab aru, et Sofia sattus koos vale inimesega valesse kohta. Kuni kohtumiseni Raman Pratasevitšiga oli ta tavaline tüdruk. Minski protestide ajal oli ta Leedus ja kui ta sellel perioodil, kui ta Pratasevitšiga tuttav on olnud, midagi ka teinud on, on see kindlasti armastuse, mitte veendumuste pärast,” lisas Sapega.

Samuti palus Sapega Lukašenkalt isiklikku kohtumist.

„Aljaksandr Rõgoravitš, nagu isa isalt palun ma isiklikku kohtumist, ma olen valmis andma kõik vajalikud garantiid selle kohta, et minu tütart ei kaasata enam õigusvastastesse tegevustesse. Selles pöördumises palun ma Primorje krai kuberneril Oleg Nikolajevitš Kožemjakol kaasa aidata isikliku kohtumise korraldamisele president Lukašenkaga, võimalik, et mul õnnestub veenda teda minu tütrele armu andma, ta on lihtsalt väike tüdruk, kes alles alustab elu,” ütles Sapega.

Lukašenka kutsuti Primorje kraisse külla eelmisel sügisel, kui krai delegatsioon käis Valgevenes. Kuberner Kožemjako ütles 11. juunil, et Lukašenka lubas tulla, aga mingit visiidi aega ei ole paika pandud.