Järvamaal Aravete alevikus plahvatas 2018. aasta 16. mai varahommikul kella kahe paiku pomm. Kurjategijad lasid õhku Meie poe välisseinal olnud pangaautomaadi. Poe sisu rusudeks, pangaautomaat ribadeks, kadusid kurjategijad Aravetelt loetud minutitega. Politsei vaateväljast on nad kadunud seniajani. Röövlid tegid vargusega enam kui 41 000 eurot kahju.

Pikalt polnud politseil ka kedagi kahtlustada. Veel pool aastat pärast kuritegu kommenteeris politsei Delfile, et kellelegi kahtlustust pole esitatud ning uurimine veel kestab.

Pangaröövlite tabamiseks on nüüdseks tehtud samm edasi. Politsei on Aravete röövis tagaotsitavaks kuulutanud kaks 33-aastast meest. Üks neist Moldova ja teine Bulgaaria kodanik.

"Kuna kahtlustatavad ei ole alalised Eesti Vabariigi kodanikud ja politseile teadaolevalt lahkusid nad pärast kuritegude toimepanemist Eestist, kuulutati nad rahvusvaheliselt tagaotsitavaks ja nende suhtes on väljastatud ka vahistamismäärus. Mehi pole veel tabada õnnestunud, kuid jätkame ühes välispartneritega selle nimel tööd," kommenteerib lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Nils Sempelson.

Aravete pangaautomaat polnud röövlitele politsei hinnangul esimene. Mõni kuu varem oli öösel kella kahe paiku, nagu Aravetelgi, rünnaku all Suure-Jaani pangaautomaat. Konsumi kaupluse seinal oli pangaautomaadile tuli otsa pandud. Kurjategijad proovisid masinast raha kätte saada, kuid ebaõnnestunult.