Tallinna giid Uljana Vazar reisis Peterburi 2. jaanuaril. “Muidugi eeldasime, et peame mõnda aega ootama järjekorras, aga nii pikki kolonne ei osanud küll ennustada,” sõnas Vazar. Väidetavalt oli kolonn 3,5 kilomeetri pikkune ning keskmiselt läbiti tunnis 800 meetrit. Inimesed ootasid toidu ja veeta, alles piiripunktile lähenedes jäi teele pisike kiosk, kust sai pirukat ning vett soetada.

Tallinlane Felix läks samuti Venemaale aastavahetust tähistama. Kuigi ta broneeris aegsasti endale piiriületuskoha, pidi ta koos kaaslastega ootama üle kolme tunni. “Naljatlesime, et oleksime pidanud pirukaid kaasa tegema ja neid teistele müüma hakanud,” sõnas Felix. Väidetavalt ei saanud ka bussid autodest kiiremini piiri ületada.

Tallinlane Dmitri märkis, et esialgne plaan Venemaalt Eestisse tagasi tulla ei õnnestunud, kuna pikad järjekorrad peletasid. Paar päeva hiljem sai reisiseltskond hommikul kell kaheksa vaid 15 minutiga Narva. “Igaks juhuks võtsime siiski toitu kaasa, kui oleksime pidanud kaua ootama,” sõnas ta.