Kokkuleppemenetlusega sündinud otsuse kohaselt lõi Kattai (30) mullu 15. oktoobri öösel Järvamaal Kareda vallas Müüsleri külas asuva söögikoha ees 24aastast meest rusikaga näkku, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi.

Kohus mõistis mehele teo eest karistuseks kuuekuise vangistuse. Sellele liideti veel detsembris mõistetud 1 aasta ja 6 kuu pikkune karistus ning mõisteti Kattaile seega liitkaristuseks aasta ja 9 kuu pikkune vangistus.

Seda ei pöörata aga täitmisele, kui mees ei pane 2 aasta ja 6 kuu pikkuse katseaja jooksul toime uut kuritegu.

See on mõne kuu jooksul juba kolmas kord, kui Kattai kriminaalkorras süüdi, ent ainult tingimisi vangi mõistetakse.

2016. aasta detsembris mõisteti Kattai süüdi auto joobes juhtimise eest. Karistusena mõisteti mees vangi 6 kuuks, millele liideti varasem aastane tingimisi karistus 2 aasta ja 6 kuu pikkuse katseajaga. See aeg mõistagi veel läbi ei ole.

Vaid päev enne süüdistuses märgitud löömise kuupäeva 2016. aasta oktoobris mõisteti Kattai aga samuti süüdi liiklusrikkumises. Kokaiinijoobes ja sama päeva jooksul korduvalt juhtimisõiguseta autoroolist tabatud Kattai sai karistuseks üheaastase tingimisi vanglakaristuse kaheaastase katseajaga. Ka selle karistuse katseaeg ei ole kaugeltki läbi.

Kattaid on enne tänast otsust karistatud kriminaalkorras kuuel ja väärteokorras kaheksal korral.

Kristjan Kattai sai üldsusele tuttavaks 2009. aastal, kui sõitis Tallinnas joobeseisundis BMW maasturiga maha trolliliinid, üritas põgeneda ning kakles hiljem nii pealtnägijate kui politseiga. Sündmused jäid toona ka kaamera ette.