Gingrich ütles telefoni teel antud lühikeses kommentaaris, et ta soovib olla vaba erinevateks tegevusteks üle kogu valitsusvõrgustiku, seega koht kabinetis ei oleks "füüsiliselt tehtav", vahendab Washington Post.

Väljaanne McClatchy oli enne vahendanud, et 73-aastane Gingrich plaanib keskenduda Trumpi valitsemise ajal pigem strateegilisele planeerimisele ning ei kavatse astuda ühtegi ametlikku rolli.

Gingrich`i nime oli mainitud eelkõige seoses välisministri ja tervishoiuministri ametikohtadega. Trump ütles kampaania käigus ka ise tänavu suvel, et Gingrich kaasatakse uude valitsusse.

Donald Trumpi toetaja ja USA esindajatekoja kunagine spiiker Newt Gingrich sai Eestis tuntuks, kui ütles tänavu suvel Trumpi NATO-avaldustele takka kiites, et Eesti on sisuliselt Peterburi ääreala.

„Eesti on Peterburi äärelinn. Venelased ei tule ilmtingimata sõjaliselt üle piiri, vaid teevad sama, mida tegid Ukrainas,“ ütles ta. „Ma pole kindel, kas riskiksin tuumasõjaga mingi koha pärast, mis on Peterburi äärelinn.“