Leppe alusel saab Eesti Indiale karistuse edasiseks kandmiseks välja anda indialasi ja India Eestile eestlasi, kirjutab Business Standard.

Välismininsteerium kommenteeris teadet järgmiselt: "Uudis selle kohta, et India valitsus on kiitnud Eesti ja India kohtulikult karistatud isikute üleandmise lepingu heaks, on positiivne. Kui oleme saanud Indialt otsuse kohta ametliku kinnituse, asume uurima võimalusi lepingu allkirjastamiseks ja jõustamiseks. Lisame selgituseks, et leping kohaldub kõikidele nii Eestis kui Indias süüdi mõistetud isikutele. Leping annab neile võimaluse tulla soovi korral karistust kandma oma kodumaale, otsuse selle taotlemiseks teevad karistatud isikud ise.“

India Tamil Nadu osariigi politsei arreteeris 2013. aasta oktoobris USA mereturvafirma Advanfortile kuuluva piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli 14 Eesti kodanikku. 30. detsembril esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ning ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Kohus mõistis mehed süüdi ebaseaduslikus relvade omamises ja puudulikus dokumentatsioonis nende töö kohta.

Ühendkuningriigist, Ukrainast ja Eestist pärit Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliikmele määrati 11. jaanuaril viis aastat vangistust range režiimiga kinnipidamisasutuses ja 3000 ruupiat (41 eurot) trahvi.