Sandford tahtis teadetekohaselt politseinikult relva haarata, olles enne öelnud, et tahab saada Trumpi autogrammi, vahendab BBC News.

Sandford ütles, et kavandas Trumpi tulistamist umbes aasta ning otsustas nüüd tegutseda, sest tundis end lõpuks selleks piisavalt kindlana, selgub kohtu dokumentidest.

Dokumentide järgi ütles Sandford, et ei olnud kunagi varem relvast tulistanud, kuid läks 17. juunil Las Vegases lasketiiru, et tulistama õppida.

Laupäevasel kampaaniaüritusel Las Vegase Treasure Island Casinos püüdis Sandford väidetavalt politseiniku relva haarata, sest see oli lukustamata asendis. Sandfordi sõnul oli see lihtsaim viis Trumpi tulistamiseks relva hankimiseks.

Sandford tunnistas kohtu dokumentide järgi, et teadis, et jõuab tulistada vaid ühe või kaks korda, ning oli valmis Trumpi elu kallale kippumise käigus ise surema.

Sandford rääkis politseile, et kui ei oleks proovinud Trumpi tappa sellel üritusel, oleks ta proovinud uuesti Phoenixis, kuhu oli juba piletid muretsenud.

Sandford ütles uurijatele, et on elanud USA-s poolteist aastat. Ta on töötu, elab autos ja viibib USA-s ebaseaduslikult.

Kaitsja sõnul on Sandford autist ning ta on proovinud endalt elu võtta.