STT esitas eile kahtlustuse meediakontserni Lietuvos Rytas Media Group juhile Gedvydas Vainauskasele, kes pakkus väidetavalt altkäemaksu riigikogu liikmele, Leedu endisele presidendile Rolandas Paksasele ja seda kaubandusketi Norfa kasuks, vahendas Leedu Delfi.

Seoses uurimisega küsitleti parlamendierakonna juhti Rolandas Paksast, kes kahtlustuse järgi võttis 15 000 eurot altkäemaksu. Rahva valitud saadikuna on Paksas süüdistuse eest kaitstud, mistõttu kavatsevad prokurörid paluda Euroopa Parlamenti, et poliitikult õiguslik immuniteet ära võetaks.

Leedu suurima päevalehe omanik Gedvydas Vainauskas peeti aga kinni eile tänaval ja Leedu uudisteportaal „15 min” filmis ja pildistas kogu sündmust. Arvatavalt hoiatas erijuurdlusteenistus portaali kinnipidamisest ette, mistõttu on ülejäänud meedia tulivihane. Samuti on tige meediaboss Vainauskas, kes süüdistas STT-d vaba ajakirjanduse ründamises.

Mõjuga kaubitsemise kahtlustus on esitatud ka peaministri nõunikule ja endisele mobiilioperaatori Omnitel juhile Antanas Zabulisele.