Kuna raudtee ehitus on kulukas ja aeganõudev töö, eelnes raha taotlemisele projekti üldine analüüs (raudtee seisukorra hindamine, eelarvestamine, töömahtude arvutus, tasuvus- ja teostatavusanalüüsid). Seejärel tehti ettepanek lisada antud projekt transpordi investeeringute arengukavasse.

"Kui projekt oli pärast poolt ja vastuargumentide kaalumist arengukavasse sisse kirjutatud, järgnes raha taotlemine ja eraldamine. Raha eraldamisotsuse järgselt sai alustada ettevalmistavate tegevustega (projekteerimine, hanked, tööload, materjalid), mis kestsid umbes aasta ning päädivad ehitustööde algusega käesoleva aasta septembris," ütles AS Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Liina Hallik Delfile.

"Kuivõrd tegemist on Euroopa Liidu rahastusega projektiga, saime paljusid tegevusi alustada pärast positiivseid finantseerimisotsuseid ning lõppjärku jõudis 2014. aasta alguses käivitatud protsess käesolevaks sügiseks," sõnas Hallik, ja lisas, et tööde planeerimisel tehakse kõik endast olenev, et sõidugraafikuid minimaalseilt häirida ning leida reisijaile optimaalsed ja mugavad võimalused rongiliikluse kasutamiseks.

3. septembril algavad remonditööd Tallinna-Tartu raudteelõikudel. Tegemist on suure renoveerimisprojekti ühe etapiga, mis peaks kestma novembri lõpuni.

Remonditakse raudteelõike Pedja-Jõgeva jaama vahel ja Pedja, Jõgeva ning Kärkna peateedel.

Liikluskatkestuste ajal teenindatakse reisijaid Vägeva-Jõgeva või Vägeva-Tartu vahel bussidega. Remondiaegne sõidugraafik on hetkel täpsustamisel.

Remonttöid teostatakse nii, et neljal päeval nädalas (E, K, R, P) toimib rongiliiklus täies mahus, kolmel päeval nädalas (T, N, L) asendatakse päevased rongid osaliselt bussidega lõigul Vägeva-Jõgeva või Vägeva-Tartu, hommikusi ja õhtusi reise teenindatakse ka nendel päevadel rongidega.

Teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti teenindatakse osaliselt bussidega reise Tartu-Tallinn 213, 015, 215, 017 ja Tallinn-Tartu 012, 212, 014, 214, 016. Kõik teised reisid toimuvad rongidega.

Tulenevalt remonttöödest muutuvad sel perioodil nii Tallinna-Tartu, Tartu-Valga, Tartu-Koidula-Piusa kui Tallinna-Aegviidu rongide sõiduplaanid. Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik ütles Delfile, et detailne info sõiduplaanide muudatuste kohta peaks tulema lähipäevadel.