Varasematel aastatel olen varakult foorumitest otsinud valemit, kuidas ikka võimalikult täpselt tagastatav summa välja arvutada. Lahked kodanikud tegelevad internetiavarustes isegi täiesti võõrastele inimestele tagastuse suuruse välja arvutamisega. Vaja on lihtsalt foorumisse saata oma teenitud tulu ning natukene lisainfot kohustuste ja perekonnaseisu kohta. Peagi vastab abivalmis foorumikülastaja ning õnnelik küsija saab päris täpselt oma "kingituse" summa teada.

Igal aastal on kirgi kütnud tagastatavate summade suurus ning laekumise kuupäev. Agarad kodanikud lisavad tulumaksutagastusest pajatava leheloo alla kommentaarina laekumise kuupäeva ja kellaaja ning muidugi ka summa sendi täpsusega. Mõni lahkem lisab juurde ka, mille eest ja kuidas selline summa kokku tuli.

Tundub, et eestlastel on peale iseseisvuspäeva ja Tartu maratoni veebruaris veel üks rahvuspüha: tulumaksutagastus! Sellele elatakse isegi veel pikemalt ja intensiivsemalt kaasa kui rajal nühkivatele sportlastele. Eks oma rahakott ole ikka ihule ligemal kui võõras atleet keset valget välja.