40-aastane Filimonov on pärit Eestist ning töötas 90-ndatel aastatel BNS-i venekeelsete uudiste peatoimetajana.

BNSi kaasasutaja ja hilisem juhatuse esimees George Shabad meenutas Filimonovit kui äärmiselt professionaalset ajakirjanikku.

"Maksim Filimonov tuli BNSi tööle 1993. aastal ja töötas kuni 1995. aastani meie Moskva kontoris. Tal oli palju vajalikke omadusi, mis olid uudisteagentuuri jaoks ideaalsed: noor, haritud, kursis Balti riikide poliitikaga ja oskas professionaalset vene keelt. Ma mäletan, et mina kui vahetu ülemus olin väga rahul tema tööga," meenutas Shabad.

Shabadi hinnangul ei tule Filimonovi ametisse nimetamisest otsida mingeid poliitilisi tagamõtteid, vaid tema ülesandeks saab TASSi uudistevoo suurendamine ehk puhtalt professionaalne tegevus, mitte ideoloogiline töö.

"Uudiste ajakirjandus on omamoodi käsitöö ja Maksim oli ja on väga hea käsitööline selle väga heas professionaalses mõttes. Uudistetoimetaja elukutse oli talle loodud, ta seadis endale kõrgeid eesmärke ja see on kandnud ka tulemusi," lisas Shabad.

Moskva Riiklikust Ülikoolist ajakirjaniku kutse saanud Filimonov töötas pärast BNS-ist lahkumist ka Briti uudisteagentuuri Reutersi ja vene agentuuri RIA Novosti heaks, kus ta oli peatoimetaja asetäitja.

BNS asutati 1990. aastal Moskvas eestlastest üliõpilaste poolt. Agentuuri eesmärgiks oli Balti riike puudutavate uudiste vahendamine Lääne uudisteagentuuridele ja meediale.