Tüüringit valitseb napilt enamuses olev koalitsioon, mis koosneb vasakparteist, sotsiaaldemokraatidest (SPD) ja rohelistest, vahendab The Local.

Vasakpartei esindaja valimisel peaministriks oli suur vastuseis parlamendihoonest väljaspool. Tüüringi pealinnas Erfurtis avaldas neljapäeval selle vastu meelt umbes 2000 inimest. Näha oli selliseid loosungeid nagu „Päästke Tüüringi veripunasest, punasest ja rohelisest“.

Novembris marssis rongkäigus 4000 inimest, avaldades meelt koalitsiooni plaani vastu vasakpartei esindaja peaministriks teha. Karjuti „Stasi välja!“, vihjates Ida-Saksa kurikuulsale riikliku julgeoleku ministeeriumile (Ministerium für Staatssicherheit, lühendatult Stasi).

Berliinis asuva Stasi memoriaali direktor Hubertus Knabe ütles, et paljud SED valitsuse ohvrid on sellest uudisest šokeeritud.

„Nad tunnevad, et ajaloo õppetunnid hakkavad ununema. Nad muretsevad, et poliitikud, kes tõrjuti kõrvale 25 aastat tagasi, tulevad tagasi,“ ütles Knabe ajalehele Nordwest-Zeitung, ning lisas, et paljude jaoks, keda ta esindab, ei ole vasakpartei millegi poolest parem kui SED.

„Üle kahe kolmandiku parteiliikmetest on endised SED seltsimehed,“ märkis Knabe.

Isegi Saksamaa liidupresident, 1980. aastatel Ida-Saksamaal dissidentlik luteri kiriku õpetaja olnud Joachim Gauck võttis sõna ja ütles, et tal on sellega raske leppida.

Ramelow palus pärast peaministriks saamist SED ohvrite käest andeks. Ta pöördus sümboolselt oma sõbra Andreas Mölleri poole, kellel tuli istuda Stasi vanglas.