Kas toetate Jüri Ratase ideed, et järgmistel riigikogu valimistel peaks Keskerakonna kandidaat olema Kadri Simson? 
Aga miks mitte?

Mis saab sellisel juhul Edgar Savisaarest?
Savisaarel on olemas ülimat väärikust, tarkust, jõudu, tervist ja aega nõudev töö Tallinna juhina. Olen aru saanud, et ta tahab seda tööd jätkata.

Kas sellest võib välja lugeda, et Savisaar toetab Simsoni kandidatuuri?
Seda ma ei ole öelnud! Aga väikese riigi peaministri kohustuste ring ja spekter on väga lai ning istuda korraga peaministri ja linnapea toolil ei tule kõne alla.

Miks Jüri Ratas ise Keskerakonna peaministrikandidaadi kohale ei pürginud?
Nii palju ma oma poega ikka tunnen, et tal on - tänu taevale - küllaltki arvestatav annus enesekriitilist meelt ja tagasihoidlikkust ning ta ei lähe seda teed mööda, et „Võtke mind, ma olen parim!"

Ta tunneb Kadri Simsonit hästi ja on temaga - piltlikult öeldes - puuda soola ära söönud. Seega ta teab, keda soovitab. See on Jüri isiklik arvamus, mida ta demokraatlikus riigis ja vabakodanikuna võib välja öelda. Nii palju ma teda aga tunnen, et Simsonit ta rahvakeeli öeldes uisapäisa välja ei pakkunud.

Kas siit kumab välja soov Savisaar pensionile saata?
Ma ei arva nii, sest Savisaare tarkust, kogemust ja vaimujõudu on vaja erakonnal kõikidel tasanditel - nii kohalikul linna tasandil kui ka riigi tasandil. Ta võib jätkata linnapeana, aga see ei tähenda, et ta oma vaimujõu ja tarkusega ei anna suurt panust erakonnale.

Jüri Ratas kandideeris ebaõnnestunult Keskerakonna esimeheks koos Edgar Savisaarega ning hiljem on olnud kuuldusi, nagu ta sooviks Keskerakonnast lahkuda.
Kui Jüri kolm aastat tagasi kandideeris, siis ta ei teinud seda Savisaare vastu. Mis puudutab lahkumist, siis Jüri ei ole mitte kunagi öelnud, et ta läheb Keskerakonnast ära. Samas pole ta ka kunagi öelnud, et ta jääb elu lõpuni Keskerakonda.

See, Jüri Facebookis säärase ettepaneku tegi, oli kaalutletud. Ma ei tea, kas see oli ainult tema enda peas või teatud seltskonnas läbi arutatud. Ka minule tuli see uudisena. Aga mida see näitab? Seda, et ta püüab erakonna jaoks ja juhatuse liikmena anda, mida ta suudab, et erakonnas toimuks jätkuvalt areng ja liikumine. Kui inimene püüab erakonda toetada, siis kas see tähendab, et ta on erakonna peale tige ja tahab sellele halba?

Kuidas Keskerakond valimistele vastu läheb?
Valimistest kõrvale Savisaar ei jää ja ma arvan, et Keskerakonna nimekirjas kogub ta riigikogu valimistel kõige suurema häältesaagi. Muide, ikka on juhtunud, et erakonna juht tegeleb erakonna arendamise ja ülesehitamisega - kui see on vajalik - ja ütleb, et mina täitevvõimu tippjuhi kohale ei kandideerigi. Ja siis esitatakse keegi teine. Meil on ju äsjane näide IRLi puhul, kus erakonna esimees Urmas Reinsalu asemel kuulutati peaministrikandidaadiks Juhan Parts.

Kas see tähendab, et Savisaar lahkub erakonna juhi kohalt?
Seda me ei tea, aga me keegi pole igavesed. Liidrite vahetus toimub, aga millal, seda ei oska keegi öelda.