"Gruusia tahe ja võime viia läbi reforme ning panustada globaalsesse julgeolekusse on märkimisväärne. Riigi koostöö on NATOga järjest tihenenud, ning suhtumine regionaalsesse ja globaalsesse julgeolekusse näitab, kuidas suhteliselt väike riik võib rahvusvahelist kogukonda toetada," sõnas Paet.

Gruusia on osalenud NATO juhitud ISAF operatsioonil Afganistanis alates 2004. aastast ning Gruusia on suurim missioonile panustaja väljaspool alliansi liikmesriike.

Ka peaminister Taavi Rõivas ütles täna kohtumisel Gruusia presidendiga, et Eesti toetab Gruusiat Euroopa Liidu ja NATOga lõimumisel.

"Ukrainas toimuva valguses ei tohi me unustada, et kuus aastat tagasi toimunud rünnak Gruusia vastu on siiani veel lahenduseta," ütles kohtumisel peaminister Rõivas.

Peaministri sõnul on seetõttu väga oluline, et Gruusia on teinud oma valiku ning jätkab pühendunult liikumist Euroopa Liidu ja NATOga lõimumise suunas. Rõivase sõnul on märkimisväärne, et Gruusia rahva toetus NATOle ja Euroopa Liidule on kõrge – NATOle 80 ja Euroopa Liidule 78 protsenti.

Rõivas selgitas, et edu aluseks on ka korras majandus ja atraktiivne investeerimiskliima. Tema sõnul on Eesti ja Gruusia vahel emotsionaalsed sidemed ja veel palju kasutamata potentsiaali, mida saaks panna tööle mõlema riigi majanduse heaks.

"Eesti on valmis jätkama oma kogemuste jagamist majandusvaldkonnas," ütles Rõivas. "Jälgime huviga ka Gruusia majandusreforme ja püüame omalt poolt kaasa aidata Eesti firmade teadlikkusele ja huvi kasvule investeerida Gruusiasse," lisas Rõivas.