Samas lubatakse vältida nime korrigeerimisel seda, et algne nimega kanduv põhiline sõnum ei läheks erakonna nimest kaduma.

Ajutise juhatuse liige Andrus Soopalu sõnas, et juhatus otsustas ühiselt nime korrigeerida, sest Ühtne Eesti kaubamärgi ärilistel eesmärkidel registreerinud teater on ise sõnapaari ära lörtsinud. "Hr. Ojasoo nimetab tema enda poolt loodud kaubamärki "kõige nõmedamaks ja populistlikumaks"," lisas ta.

"Meie suhtume Eesti riigi ühtsusesse endiselt lugupidamisega ja soovime teha omalt poolt kõik selle põhimõtte teostamiseks. Seetõttu on uue partei nimes kindlasti sõna “ühtsus” esindatud,” lisas ajutise juhatuse liige Indrek Vimberg.

Uue erakonna eestvedajate sõnul polnud neil soovi kahjustada teater NO99 ärihuve ega ärritada kultuuriringkondasid.

„Kui inimesed tõesti tahavad, et tekiks ometi jõud, kes soovib seista selle eest, et Eesti poliitika muutuks inimkeskseks ning võim arvestaks rahva tahtega, mõistavad nad, et uus on alati leidnud vastaseisu nende hulgas, kes muutusi ei soovi või mingil neile kasu tooval põhjusel vanast kinni hoiavad," selgitas juhatuse liige Piret Haljend uue erakonna nime ümber tekkinud segaduse tagamaid.

Erakond loodab, et saab esialgses tegevuses keskenduda sisulistele küsimustele ning annab korrigeeritud nimeversiooni teada kohe kui kogu erakonna liikmeskond on selle heaks kiitnud.