"Kuna tööülesanded on viinud hetkel vanalinna Rataskaevu nurgale üht maja restaureerima, siis ukse ees värsket õhku hingamas käies avastasin mitme nädala jooksul järgmise seaduspärasuse:

08.00: praktiliselt vaikus - ainult mõned tööle tõttavad kodumaalased

09.00: peaaegu sama - veel mõned hilinejad

10.00: hakkab kujunema - üksikud turistid juba liikvel

11.00: sebimine juba käib - välikohvikud tassivad laudu ja toole välja, kogu tänav on kaubikuid täis

12.00: kulminatsioon - kogu tänav on paksult turiste täis, kõik välikohvikud on pilgeni täis, iga kuradima värava ja arkaadi ees seisab mingi kaubik, kust õllekaste maha laaditakse

Tänav on niigi kitsas ja tänu tänavakohvikutele veel kitsamaks läinud. Selleks kellaajaks on laekunud ka kuldketistatud jõmmide Range Roverid, mis pargivad, kuhu juhtub.

Asja tipp saabub umbes pool tundi hiljem. Nimelt saabub siis suur kolakas helesinine prükkar, mille külje peal kiri "Keskkonnateenused". Sellest väljuvad kaks neoonvestides slaavi keelt kõnelevat ja ropendavat sassi, kes asuvad siis hirmsa kolina saatel neid konteinereid tühjendama. Jaapanlaste turismigrupp leidis igatahes paari sekundiga seljakottidest ja taskutest respiraatorid.

Äkki härra linnapeal leiduks nii palju aega peale Hundisilmal grillimise, et läbi viia seadusemuudatus, mis kohustaks nii söögikoha omanikku kui ka prügiveoteenuse pakkujat teostama vastavad toimingud teatud kellaajaks?" küsib häiritud mees.