Võidupühaks avatud näitus on läbilõige 1990-1998 Eesti Kaitseväes kasutuses olnud varustusest, mis võeti üle lahkuvalt Vene sõjaväelt või saadi abi korras partnerriikidelt. Väljas on ligi kakskümmend erineva otstarbega masinat: autosid, soomukeid, haagiseid ja eritehnikat, teatas lennumuuseum oma kodulehel.

Nagu muuseumi eksponaatide puhul ikka, on iga masin omamoodi põnev. Näiteks eksponeeritakse teiste hulgas Volvo eritehnikat aastast 1965, Saksa raskeveokeid aastast 1968, USA ja Nõukogude veokeid 1960ndatest. Näituse ühed põnevamad eksponaadid on kindlasti Nõukogude päritolu soomukid.

Näitusel olev tehnika on Eesti Kaitseväes 1990ndatel kasutuses olnud, mil varustust iseloomustas eklektiline kuhjumine. Hiljem, kui Kaitseväe varustamine toimis juba süsteemsemalt, kanti palju varasemat tehnikat maha ja nii jõudis see Sõjamuuseumisse.

Osa Sõjamuuseumi taastamist ootavast tehnikast oli hoiustatud ka Eesti Meremuuseumis, ent neile kinnistele platsidele külastajaid ei lubatud. Näituse kuraator Tiit Einberg Lennusadamast soovis seda olukorda muuta ja nii toodigi osa sellest kollektsioonist inimestele lähemalt tutvumiseks.

Teist osa Sõjamuuseumi rasketehnikast on võimalik näha Viimsis, Eesti Sõjamuuseumis, kus on eksponeeritud ka raskerelvastus.