11. juunil kella 23 paiku jäi Läänemaal Oru vallas Linnamäel politseipatrullile silma sõiduauto Opel, mis tundus avariiline ja mille sõidustiil tundus kahtlane. Politseipatrull otsustas sõiduautot ja selles viibivaid isikuid kontrollida, teatas Lääne prefektuur.

Kui politsei autole järgnes ja peatumismärguande andis, hakkas Keila poole suunduv auto järsult kiirendama ning püüdis eest ära sõita. Seejuures juht kord kiirendas, siis jälle pidurdas järsult ja kaldus pidevalt vastassuunda. Kiirendamise ajal ulatus sõidukiirus kuni 140 kilomeetrini tunnis.

Politseipatrull püüdis eest ära sõitvast sõidukist mööduda, et tema edasist teekonda takistada, kuid auto üritas hoopis politseisõidukit teelt välja suruda. Kuna oli näha, et rahumeelselt sõiduk seisma jääda ei kavatse ning on ohtlik teistele liiklejatele, võttis politseinik vastu otsuse kasutada auto sundpeatamiseks teenistusrelva.

Patrullpolitseinik lasi teenistusrelvast põgeneva auto rehvi suunas, kuid vaatamata velje tabamisele jätkas juht kiirendamist. Lõpuks õnnestus siiski politseibussil autost mööduda ja blokeerida rikkuja edasisõit. Nagu hiljem selgus, siis autot juhtinud mehe sõnul jäi ta seisma ainult seetõttu, et kütus sai otsa.

Juhi kontrollimisel selgus, et roolis oli 20aastane mees, kel puudus juhtimisõigus ning oli tarvitanud alkoholi. Sõiduautol puudus nii liikluskindlustus kui ka tehniline ülevaatus.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Margus Kaldma sõnul on hirmutav, et inimeste õigusrikkumisi ei peata enam isegi relvast tehtud lasud. „Juhtida autot selleks vastavat õigust omamata, olla roolis ebakaines olekus, põgeneda politsei eest, jätkata sõitu katkise veljega ja tagatipuks ignoreerida laske relvast,“ loetleb Kaldma mehe „vägitegusid“. Kaldma väljendas mõistmatust, kuhu on jäänud noorte meeste adekvaatne mõtlemine, alalhoiu instinkt ning soov elada oma elu täisväärtuslikult.

Noormehele, kel on juba kehtiv karistus juhtimisõiguseta sõidu eest, määras Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja seekord 25päevase aresti.