„Järelevalve poolel jätkab politsei ohtlike liiklejate mõjutamiseks karmima karistuspraktika, arestide ja eriõiguse ära võtmise kohaldamise ning sõidukite konfiskeerimisega,“ tutvustas PPA liiklusbüroo juht Alo Kirsimäe korravalvurite suviseid plaane.

„Jaanipäeval kordame ka eelmise aasta aktsiooni, mille raames kõigile alkoholi tarvitanud juhtidele areste taotlesime,“ lisas ta.

Ennetuse poole pealt algab politseil juuni alguses koostöös maanteeametiga ulatuslik Sõida kaine peaga kampaania, samuti jätkab Selge grupijuhi aktsiooni raadio Kuku.

Maanteeameti on sel suvel plaanis olla võimalikult paljudel suurüritustel väljas ning pakkuda juhtidele võimalust enne rooli istumist oma kainust kontrollida.

„Samuti on suurüritustel väljas ka politsei, et juba enne peo lõppu anda juhtidele selge sõnum politsei kohalolekust, et alkoholi tarvitanuna rooli istumise ideed ei tekiks,“ ütles Kirsimäe.

Eelmise aasta jaanipäeva paiku saatis politsei kõik tabatud roolijoodikud automaatselt arestimajja. Kokku viidi eelmisel aastal 21.–25. juunini arestikambrisse 103 alkoholi tarvitanud juhti. Kohtus määrati arestid neist 46-le ning rahatrahvid kaheksale. Pühade ajal purjuspäi rooli istunuid ootas kuni 30 päeva aresti ja juhtimisõiguse kaotamine.