Põhja prefektuur sai märtsis löökaukudega seotud väljakutseid kokku rohkem kui 130 korral. Prefektuurist kinnitati Delfile, et nad tegid mupo-le ettepaneku aidata löökaukudega seotud väljakutsete puhul inimeste kaebusi rahuldada ja vigastusi fikseerida. Mupo-l pole aga võimalik politsei sellekohasele ettepanekule vastu tulla.

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Raik Saart aga vastas Delfile, et konkreetset politsei poolset pöördumist Mupo poole pole olnud. „Küll on olnud juttu, et mupo saaks ehk seda funktsiooni kanda,“ möönis Saart. „Vastatud sai, et selleks puudub mupo-l valmisolek, kuna puuduvad vastava väljaõppe saanud inimesed.“

Saart rääkis, et tegemist oleks hilisema kahjutasu nõudmise aluseks oleva akti täitmisega, mis peab olema korrektselt ning veatult vormistatud. Aktile lisanduksid fotod, mis oleksid seotud, sündmuskoha, sõiduki ja sõidukile tekitatud kahjuga. „See kõik oleks mahukas ning täpsust ja ülimat korrektsust nõudev toimingute kooslus,“ selgitas Saart.

Saart nägi vastuolu selleski, et nii mupo kui ka kommunaalamet, kes teede sõidetavuse eest vastutab, on mõlemad linnavalitsuse ametid, siis eksisteerib oht, et tulevikus võivad tekkida süüdistused linnavalitsuse mõlema ameti kallutatusest tegutseda õnnetusse sattunu kahjuks.

„Seega võivad tekkida õiguslikud tagajärjed,“ sõnas Saart. „Kuni need küsimused pole saanud ühtset ja selget vastust, ei ole mupo-l kahjuks võimalik politsei ettepanekule vastu tulla.“