Võistlustööde esitamise tähtaeg on 20. juuni ning võitjad kuulutatakse välja augustis. Võistluse preemiafondi suurus on 12 750 eurot, teatas arhitektide liit.

Mustamäe kiriku kontseptsioon on ehitada pühakoda, mis vastab tänapäeva ühiskonna vajadustele, oleks kaasaegne ja mitmeotstarbeline ning pakuks Mustamäe elanikele võimalust käia kirikus oma kodukoha ligidal.

Arhitektuurivõistluse keskmes on sakraalhoone ning sotsiaalosa ruumide mahuline lahendus ning paigutus krundil. Lisaks hõlmab võistlus ka kogu krundi territooriumi, sh parkimis- ja sissepääsuala, haljastust ning vajadusel väikevorme ja muid rajatisi. Viimaste alla kuuluvad ka mänguplats või vabaaja veetmise ala.

Kogu kiriku hoonetekompleks projekteeritakse alates arhitektuurivõistluse korraldamisest samasse asukohta varem koostatud detailplaneeringuga kehtestatud tingimustel.

Kirikukompleksi on kavandatud peale 150-istekohalise kirikusaalile veel ruumid lastehoiu ja noorte tugikeskuse jaoks ning erinevad ringiruumid, mida saab kasutada hingehoidlike vestluste ja diakooniatöö tarvis, lisaks kiriku köök ja kiriku kantselei koos abiruumidega – kõik ühtekokku ~1400m² üldpinnaga.

“Kes meist kujutaks ette mõnda Eestimaa väikelinna ilma kirikuta? Mustamäel elab rohkem inimesi, kui paljudes Eesti linnades. Ehitame Mustamäele midagi ilusat - kiriku, millest leiab rahutu rahu, kurb rõõmu, lootusetu lootust,“ lausus EELK Tallinna praostkonna praost ja arhitektuurivõistluse žürii esimees Jaan Tammsalu.

Võistluse korraldaja on EELK Konsistoorium ning kaaskorraldajaiks EELK Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus ja Eesti Arhitektide Liit.

Arhitektuurivõistlust tutvustav üritus võistlusel osaleda soovijatele toimub kolmapäeval, 3.aprillil kell 11-12 Mustamäe linnaosa valitsuse suures saalis.

Alates võistluse algusest 20.03.2013 on avatud võistluse koduleht aadressil www.arhliit.ee, kust saab alla laadida tingimuste täieliku komplekti. Võistlustingimused väljastatakse tasuta.