„Seal oli tõeline rahvapidu, kus tantsiti kaelakuti koos ja õõtsuti üksmeelselt, lehvitati lippe ja lauldi kaasa, nii et tegu oli nende versiooniga laulvast revolutsioonist,” kirjeldas Simson.

Üheks silmapaistvamaks ürituseks oli keskväljakul joonistuste võistlus. „Rasvakriitidega paberile tehtud tööd olid kõik kanga peal asfaldile välja pandud. Teemaks muidugi revolutsioon ja kodusõda ja vabaduse saabumine,” rääkis Simson.

„Sellega kaasnes suurem muusikaline osa, kus laulude põhisõnumiks oli see, et (Süüria president – toim) Bashar al-Assad, sinuga on kõik, samuti sinu sõpradega Iraanist ja Hassan Nasrallah'ga, kes on Hezbollah' liider Liibanonis ja Süüria režiimi äge toetaja,” ütles Simson.

„Nüüd ma tulin kohalikku rahvamajja, kus järgneb kaks etendust, kus sama revolutsiooni temaatikat edasi käsitletakse. Tseremooniameistri juttudest sain aru, et tulemas on kaks etendust, millest ühes kasutatakse Bashar al-Assadi peaaegu identset teisikut,” sõnas Simson vahetult enne etendust. „Käib agar sebimine, et kogu videomaterjali ja sõnalis-kunstilist osa kuidagi edasi anda.”

„Saalis on hetkel umbes 60–70 inimest, kellest kaks kolmandikku on tsiviilriietes ja kolmandik erinevas sõjaväe kamuflaažriietes inimesi, kes, automaadid seljas, lava ümber, peal ja taga ringi liiguvad, mõned neist suisa maskidega,” sedastas Simson.

Rahvamaja seinale on Simsoni sõnul tõmmatud kümne meetri pikkune kangas, millel on Vaba Süüria lipp. Kui tavalisel Süüria ehk siis verise Süüria režiimi lipul on kaks tähte, siis seinale riputatud lipul kolm.

Lähipäevil suundub Simson ilmselt ka pisut sügavamale Süüriasse. „Piiriületamine läks täna küllaltki ladusalt, aga samas on kõik hoiatanud, et siit umbes saja kilomeetri kaugusel käivad juba olulisemad lahingud, või vähemalt on seal suur lennurünnakute oht. Aga teen vähemalt katseid siit linnast ka kaugemale minna.”