Islamistid võtsid kolmapäeval kõrbes asuvas Tigentourine tehases arvatavalt kümneid inimesi, sealhulgas välismaalasi pantvangi, teatab BNS.

Alžeeria infominister Mohamed Said kinnitas, et armee operatsioonis sai surma nii pantvange kui pantvangivõtjaid, kuid ta ei soostunud hukkunute arvu täpsustama.

Alžeeria õhu- ja maaväed korraldasid neljapäeval rünnaku kõrbes asuvale gaasikompleksile, kus islamistid hoidsid teadmata arvu pantvange, ütles üks röövijaid uudisteagentuurile ANI.

"Sõjalennukid ja maaväed alustasid operatsiooni kompleksi vallutamiseks," ütles ta ja ähvardas tappa kõik pantvangid, kui Alžeeria vägedel õnnestub kompleksi siseneda.

Varem teatas uudisteagentuur APS, et sõjavägi vabastas neli pantvangi, kelle seas oli kaks britti, üks prantslane ja üks keenialane ning 600 alžeerlasest töölist, keda Alžeeria kaguosas In Amenasi jaamas hoiti.

APS teatas kohalikele allikatele viidates, et päästeoperatsioonis hukkus teadmata arv inimesi. Röövijate kõneisik väitis varem, et sõjaväe õhurünnakus hukkus 34 pantvangi ja 15 islamisti.

Ühe Prantsuse toitlustusfirma juht ütles, et firma 150 alžeerlasest töötajat hoitakse Liibüa piiri lähedal asuvas kompleksis pantvangis.

Islamistid alustasid rünnakut kolmapäeval, tappes kaks inimest ning võttes pantvangi hulgaliselt alžeerlasi ja 41 välismaalast, kelle seas olid USA, Briti, Prantsuse, Iiri, Norra ja Jaapani kodanikke.

Üks välisdiplomaat kinnitas Alžiiris, et päästemissioon "ei läinud pantvangide jaoks eriti hästi" ning lisas, et operatsioonid jätkusid õhtul.