Amet teatas oma kodulehel, et pürotehnilise toote ostmisel ja kasutamisel tuleb tähelepanu pöörata järgnevale:

- Pürotehnilist toodet osta ainult selleks vastavat luba omavast müügikohast. Ära osta tooteid turult või suvaliselt isikult tänaval.

- Tooteid hoia kuivas, ohutus ja lastele kättesaamatus kohas.

- Kontrolli enne toote kasutamist, et sellel poleks mehaanilisi vigastusi, vigastatud toode tagasta müüjale.

- Vali toote kasutamiseks õige aeg ja koht, arvestades nii öörahu, ilmastikuolude kui toote ohutu kaugusega inimestest, hoonetest ja sõidukitest.

- Ära kasuta tooteid alkoholijoobes.

- Ära viska toodet tulekoldesse ega inimeste või loomade suunas.

- Kasuta toodet üksnes kasutusjuhendis ettenähtud viisil (ohumaa, süütamise viis, vanusepiirang).

- Ilutulestiku tegemisel ära hoia toodet käes ega kummardu selle kohale;

Amet paneb ka südamele, et kui toode ei rakendu, oota mõnda aega enne selle üles korjamist. Ära jäta sellist toodet vedelema ega viska prügikasti, vaid tagasta müüjale.

Lisaks on väga oluline selgitada lastele pürotehniliste toodetega seotud ohtusid, vanusepiiranguid ning näidata eeskuju ilutulestiku ohutul käsitsemisel.

Eesti Ekspress kirjutas hiljuti 50-aastasest Juhanist, kes mullu pürotehnika vale kasutamise tõttu sisuliselt oma silmast ilma. Samas polnud Juhan eelmisel aastavahetusel ainuke, kes raketiga viga sai – silma laskis raketiga välja neli täiskasvanud meest ja üks laps. Ei lähe aastatki, kui keegi silmast ilma ei jää.

Lisaks süütasid päästeameti teatel möödunud aastavahetusel ilutulestiku raketid Päästeametile teadaolevalt neli hoonet, mõni päev hiljem aga süütas raketilaskja Tartu külje all asuva Tõrvandi spordihoone välisseina, mille soojustus põles kokku 30 ruutmeetri ulatuses.