Eesti Päevalehe lugejad hakkasid pere toetuseks raha kokku koguma ja koostöös ettevõtetega, sealhulgas Kehra kohaliku Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-ga, saadi kokku peaaegu täpselt sama summa, ligi 18 400 eurot. See on summa, mis kantakse vallale üle tühjana seisnud maamaja eest ja kuhu läheb nüüd elama suurpere kodu ostnud mees.

Vallavolikogu esimehe Jaan Oruaasi sõnul tehti otsus suure häälteenamusega. Vastu olid vaid mõned üksikud volikogu liikmed. „Kaalusime põhjalikult nii poolt kui vastuargumente, küsitlesime ka kohal olnud pereisa,“ kirjeldas Oruaas täna toimunut. Tema sõnul rahuldasid neid pereisa vastused, kes esitas oma selge plaani, kuidas edasi toimida. Peamiseks kaalukeeleks sai ikkagi tõsiasi, et tegemist on kaheksa lapse koduga ning on oluline, et nad saaksid jääda oma koju. „Samuti saab vald lahti mittevajalikust kinnisvarast,“ lisas Oruaas.

„Oleme kõigile ülimalt tänulikud,“ ütles pereisa Olav pärast vallavolikogu istungit. Kolm suurt jõulukingitust tegid sellele perele nii eesti heatahtlik rahvas, vastutustundlikud firmad ja kohalik omavalitsus ning ka vahetuskaubaga nõustunud maja ostja. „Kui olin juba enampakkumise võitnud, sain alles teada, et seal elab suurpere sees,“ rääkis ostja Päevalehele. „Siis mõtlesin kohe, et kuidagi peaks vallaga koos mingi lahenduse ikka leidma,“ rääkis mees, kellel ongi nüüd samuti väga hea meel, et suurpere mure nii positiivse lahenduse sai. Ise on ta küll pidanud novembri algusest ootama, millal sisse kolida saab. „Olen olnud n-ö avariipinnal, suvilas,“ sõnas mees. Uus maja, mille omanikuks ta nüüd saab, sobib talle, kuigi vajab samuti veel omajagu remonti ja peremehe kätt.

Eesti Päevaleht tänab omalt poolt kõigi lugejaid, kes perekonda toetasid sellel raskel hetkel, samuti ettevõtteid, kes õla alla panid, ostjat, kes oli majade vahetusega nõus, Anija valda tühja asendusmaja pakkumise eest ja valla sotsiaaltöötajaid kogu protsessi organiseerimise eest.