Eesti Päevalehe arvamustoimetuse juht Külli-Riin Tigasson rääkis, et Hanno Pevkur sai sotsiaalministri ametis hästi hakkama, mistõttu on ta optimistlik ka Pevkuri justiitsministri ametis hakkama saamise suhtes.

ERRi toimetaja Aarne Rannamäe avaldas veendumust, et pole kahtlust, et Pevkur uues rollis hakkama saab. "See on amet, mis väga avalikkuse silma all ei ole," sõnas Rannamäe, et Michal oli pildil seetõttu, et ta valetas ja vassis, mitte sellepärast, mis ta ministrina tegi.

"Kuidas Taavi Rõivas hakkama saab, ega ma selleski väga kahtle," lisas Rannamäe, kelle sõnul on nii Pevkur kui Rõivas võrdlemisi noored, kuid mõlemad hakkajad poisid. "Elukogemust vähevõitu, kuid partei ja riigikogu kogemust on kogunenud."

Postimehe arvamustoimetuse juhataja Neeme Korv leidis samuti, et noortel meestel on tahtmine end tõestada, mistõttu saavad vast mõlemad uues ametis hakkama. "Meil on ajaloos olnud ministreid, kes pidanud eri ameteid ja saanud hästi hakkama," meenutas Korv.

Pevkur kasvas kiiresti heaks sotsiaalministriks

Rannamäe sõnul oli Hanno Pevkur väga hea sotsiaalminister, milleks ta kasvas väga ruttu. Ministriameti alguses oli Pevkuril küll probleeme. "Mõne kuu pärast oli ta aga täiesti pukis ja teadis, mida rääkis ja laveeris karide vahel," kiitis Rannamäe. "Ses mõttes on kahju, et sisseelanud minister peab ameti maha panema."

Tigasson leidis samuti, et kuna uude valdkonda sisseelamine võtab aega, siis oli tema jaoks üllatav, et Pevkuril tuleb vahetada ministritooli. "Stabiilsusele ei ole väga hea ministeeriumites vangerdusi ja vahetusi teha," leiab Tigasson.

Seoses Rõivase sotsiaalministriks suundumisega ütles Tigasson, et tal on kahju, et Reformierakonna pink on nõnda lühike, et sotsiaalministriks pole panna inimest, kellel oleks ses valdkonnas tegutsemise kogemus ning kes oleks kursis akadeemilise käsitlusega ses valdkonnas.