Hvostov viitas oma ettekandes IRLi poliitikutele Margus Tsahknale ja Liisa Pakostale, kes on tunnistanud, et valimiskampaanias tasub pingutada vanemaealiste valijate poolehoiu võitmiseks ja mitte panustada nii palju noortele ja lapevanematele.

Hvostov tõi võrdluseks, et kui täna on Eesti 404 000 pensionäri, siis lastetoetuste saajaid on 260 000 ja pooled neist on ühevanemlikud pered.

Hvostov manitses kõigi erakondade poliitikuid, öeldes, et patused on kõik erakonnad.

Hvostov meenutas kui kärpekomisjonis murti kõigepealt kõige nõrgemaid, kaotati ranitsatoetust ja esimese lapse pealt tulumaksu tagastus.

„Te võite omavahel kokku leppida, kui suured teened selles kellelgi on, aga ka Keskerakond ja sotsid ei ole teistmoodi käitunud,“ märkis Hvostov. „Tallinna linna tasemel käitusite täpselt samuti ja Tallinn on üks kolmandik Eestist.“

Hvostov rääkis, et ta ei kahtle selles, et poliitikud on mures Eesti demograafilise olukorra pärast, kuid realistlikult mõeldes saavad aru, et poolehoiu võitmiseks tuleb pingutada vanemaealise mittefertiilses eas elanikkonna nimel.

Perepoliitika efektiivsuse vältimatu eeltingimus on Hvostovi sõnul järjepidevus. Tema sõnul anti noortele peredele suurte kärbete ajal signaal, et miski pole kindel ja kui tulevad jälle rasked ajad, siis võidakse neilt jälle midagi ära võtta.

Seetõttu ei aita Hvostovi sõnul lastetoetuste kolmekordistamine, kui puudub garantii, et see jääb püsima ka siis, kui saabuvad väga rasked ajad.

Kuidas teha nii, et aidata erakondadel ja valitsusel ajada efektiivset perepoliitikat? MTÜ Noor Eesti propageerib ideed, et lastele tuleb anda valimisõigus alates nende sünnihetkest. Selle valimisõiguse realiseerib lapsevanem kuni lapse täisealiseks saamiseni. Idee lühem nimetus on perevalimised.

Hvostov on arvamusel, et kui kriitikute arvates on see idee jabur, ebarealistlik ja aferistlik, siis kasutaks ta juhtivate poliitikute mõtet – mis on teiepoolne ettepanek ja alternatiivne idee. „Aga ärme räägime mingi komisjoni loomisest ja maakonnalehtedes artiklite kirjutamisest, kuidas me lapsi armastame,“ manitses Hvostov.