Kuna Sinimäe põhikooli toetamine on arutlusel mitmetes omavalitsustes ja vallavalitsuse poole on sooviga kooli rahaliselt toetada pöördunud ka eraisikuid, avas vallavalitsus Swedbankis eriarve 221023385374 saajaks Vaivara vallavalitsus ja märksõnaks “Sinimäe põhikool".

Vaivara vallavanem Heiki Luts rääkis Delfile, et tulekahjust põhjustatud kahju suurus pole veel selge. Ka ei ole veel selge, kuidas koolielu Sinimäel taastada - kas olemasolevat hoonet korda teha või ehitada uus hoone. „Kõige keerulisem ja pikem tee on uue hoone ehitamine,“ tõdes Luts.

Lutsu sõnul on praeguseks koolile pakutud abi mööbli ja õppevahendite osas. „Aga praegu ei ole meil neid kusagile panna,“ tõdes ta. „Kogume lihtsalt fondi, et kui järgmisel sügisel kool avada, oleks vahendid olemas.“

Vallavanemal endal ei ole arvele juurdepääsu, seetõttu ei osanud ta öelda, kas esimesed annetused on juba tehtud. „Ise eraisikuna ei ole veel annetust jõudnud teha,“ sõnas ta ja andis mõista, et kavatseb seda teha.

Neljapäeva õhtul kell 21.40 sai häirekeskus teate, et Vaivara vallas Sinimäe alevikus põleb koolimaja katus lahtise leegiga. Tegemist on kolmekorruselise hoonega ning tuli levis nii maja pööningul kui katusel. Inimesi hoones ei olnud. Hoone sai tõsiseid tule ja veekahjustusi ning õppetööd seal jätkata ei saa.

Koolilastel on nüüd nädalane vaheaeg, seejärel jätkub õppetöö Sillamäel.