Vaivara vallavanem Heiki Luts ütles Delfile, et nooremad õpilased on täna hommikul tagasi koju saadetud ja osa õpilasi jäi kooli appi, et veekahjustusi saanud majast veel asju evakueerida.

Kell 9 kogunes valla kriisikomisjon. „Seal paneme paika tegevusplaani, mille järgi edasi tegutseda ja mis hoonega edasi saab,“ rääkis vallavanem.

Lutsu sõnul ei ole hoone tulehäving nii suur kui on veekahjustused.

Juba on olemas esimesed lahenduses, kuidas esmaspäeval õppetööd jätkata. Selleks on vallavanema sõnul abi pakkunud ka Sillamäe linn, mis ei asu sugugi kaugel.

Vallavanema sõnul oli hoone kindlustatud ja ta avaldas lootust, et kindlustussumma katab mingi osa hoone taastamise kuludest. Kahju rahalist ulatust ei osanud ta öelda, samuti nagu tulekahju tekkepõhjustki. „Eks selle selgitavad eksperdid,“ lausus Luts.

„Tuli on alguse saanud pööningult,“ rääkis Luts. „Tulekolde lähedal asusid ventilatsioonikamber ja ruuterid. Keskkküte on meil kõrvalasuvas katlamajas ja see ei saa kuidagi olla tulekahju põhjuseks.“

Eile õhtul kell 21.40 sai häirekeskus teate, et Vaivara vallas Sinimäe alevikus põleb koolimaja katus lahtise leegiga.

Sündmuskohale sõitis üheksa päästemeeskonda Sillamäe, Narva, Narva-Jõesuu ja Jõhvi päästekomandost, operatiivkorrapidajad ja kaks kiirabibrigaadi. Päästjate saabudes põles Sinimäe Põhikooli katus lahtise leegiga, teatas Ida päästekeskus.

Tegemist on kolmekorruselise hoonega ning tuli on nii maja pööningul kui katusel. Inimesi hoones ei olnud.

Eile õhtul Vaivara vallas Sinimäe põhikoolis puhkenud tulekahju likvideeriti täna hommikul kella kuue paiku. Tuli hävitas suurema osa koolimaja katusest. Kogu hoone on saanud veekahjustusi.