"Täna on lahtine, vaba Euroopa. Küsimus on selles, kas poliitikud julgevad teha pika perspektiivi otsuseid. Pika perspektiivi otsus on kindlasti õpetajate, kogu haridussüsteemi, alates lasteaiakasvatajast kuni koolidirektorini välja, kogu selle süsteemi korraldamine nii, et õpetajad saaksid selgelt võrreldes kõrvalmaadega võrdväärset palka. Ja mitte ainult palka, vaid ka võimalusi ennast täiendada, koolitada," rääkis Vooglaid, kelle sõnul on avalik saladus, et õpetajad peavad oma täiendamise eest üldjuhul ise hoolitsema.

"Sellest poolest pole keegi rääkinud – kuidas käib õpetajate täiendõpe, selle finantseerimine... Kõik need (õpitud) teadmised ilma täiendusvõimalusteta, need teadmised jõuavad meie lasteni. Meie lapsed on selle läbi ju oluliselt vähem konkurentsivõimelised kui jõukate kõrvalriikide vanemate lapsed. Siin peavad olema selged ja radikaalsed otsused."

Vooglaid, Indrek Luukas ja Sulev Loo osalesid Delfi vestlusringis Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu liikmetena enne traditsioonilise Missioonipreemia konkursi väljakuulutamist.

Vaata videot, kus Luukas, Loo ja Vooglaid räägivad avaliku sektori kulutustest ja ka sellest, mida arvavad riigikogulaste kolme aasta tagusest palgatõusust!