Munitsipaalpolitsei on nähtavasti saanud ülesande linnakassa täitmiseks. Selle tõestuseks on asjaolu, et väga paljude autode klaasipuhastajate vahel on pistetud trahvikviitung.

Munitsipaalpolitsei on sõitnud Lasnamäe risti-põiki läbi ja teinud kõikidele trahvi, kes esmapilgul tunduvad olevat seadust rikkunud.

Trahvi on tehtud näiteks neile, kelle sõiduk on pargitud kenasti tee äärde, kuid sellise koha peale, kus on täiesti arusaamatutel põhjustel tee keskele maha märgitud pidev joon.

Mõne koha peal on trahvi saadud sama pideva joone tõttu kohas, kus tee on ühesuunaline - see on selgeks vihjeks, et munitsipaalpolitsei ei ole kursis liiklusseadusega ja on käinud lihtsalt oma suva järgi trahve kirjutamas.

Parkimisprobleem kõigis magalarajoonides

Lasnamäel, nagu ka teistes magalarajoonides, on parkimine suur probleem. Tegeleda tuleks probleemi lahendamise, mitte linnakassa täitmise eesmärgil igal võimalikul juhul trahvi tegemisega.

Kui liiklusseaduses näpuga järge ajada, võiks nähtavasti vähemalt viiendikule Lasnamäel parkivate autode omanikele trahvi kirjutada. Kuid, kuhu me niimoodi jõuame?

"Heaks näiteks" linnajuhtide käitumisest on seegi, et tasuline parkla kaotatakse ära ja asemele ehitatakse kaubanduskeskus. Selline käitumine on ainult parkimisprobleemi süvendav.

Ma ei saa aru, kuidas saab linna nii juhtida, et kodanikele üldse ei mõelda?