Savisaar rääkis Kuku raadio saaates „Linnatund“, et täna saabus Moskva linnapealt vastus kutsele patriarhi büsti avamisele, kus tänatakse ja avaldatakse kahetsust, et meer ei saa sellel osaleda. Samas aga soovitakse heade suhete jätkamist kahe linna vahel ja edu Tallinna linnapeale.

„Ma loodan, et Rein Lang ja Andrus Ansip saadavad mulle sama südamliku vastuse,“ avaldas Savisaar lootust.

Tallinna linnapea võrdles, et Toompealt on tegelikult lühem maa tulla büsti avamisele kui Moskvast, aga sealt ei ole väljasaadetud kutsetele ühtegi positiivset vastust tulnud.

„Väga kurb kui Eesti ministrid ei saa aru, et Vene kiriku ehitamine on sama tähtis kui luteri kiriku ehitamine Mustamäele,“ sõnas Savisaar.

Savisaar selgitas, et kutsed saadetaks laiale ringile ja 90 protsenti kutsututest ei tulegi. Linnapea ütles end ajakirjanike küsimusi läbi nägevat ja rääkis, kuidas ta kujutab ette, kuidas mõned ajakirjanikud tahtsid viis päeva taguda trummi, et Savisaar kutsus Jakunini büsti avamisele ja siis laupäeval teatada, et Jakunin ei tulegi.

Savisaare sõnul on küsimus hoopis selles, kes Eesti ministritest tuleb?

Raepress on varem teatanud, et Venemaa raudteede juht Vladimir Jakunin patriarh Aleksius II büsti pidulikule avamisele laupäeval ei tule.

Laupäeval kell 12 toimuvale patriarh Aleksius II mälestusmärgi pidulikule avamisele on lisaks linnarahvale kutsutud Eesti valitsuse, riigikogu ja Tallinna linnavolikogu liikmed ning paljud avaliku elu ja kiriku ehitamisega seotud isikud.