Kui seni on Eesti ajakirjandus huvi tundnud vaid välisriikidest kutsutud külaliste vastu, siis Eesti poliitikute osalemise kohta Eestile olulise mälestusmärgi avamisel pole tähelepanu pööratud, teatas Raepress.

Tänaseks on linnale teatatud peaministri büroost, et peaminister Andrus Ansip viibib ametlikul visiidil Kasahstanis ja seega ei ole tal võimalik patriarh Aleksius II monumendi avamisel osaleda. Samuti on tänaseks teatanud oma mitteosalemisest välisminister, põllumajandusminister, siseminister, regionaalminister ja justiitsminister.

Lasnamäele kerkinud õigeusukiriku juurde rajatud monumendi avavad Tallinna linnapea Edgar Savisaar ning Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Kornelius.
Patriarh Aleksius II mälestavale jumalateenistusele ja monumendi avamise tseremooniale on kutsutud Riigikogu ja Tallinna linnavolikogu saadikud, Eesti valitsuse liikmed, Eestis tegutsevate usuorganisatsioonide esindajad, meediakanalite peatoimetajad ja väliskülalised. Avamistseremooniale on oodatud ka kõik linnakodanikud.